Lokaal nieuwsNieuwsSportzaalvoetbal

DWOW JO10-1 trekt goede vorm door in de zaal!

WIERINGERWERF – Net als vele andere junioren teams speelt DWOW JO10-1 mee in de jeugdwintercompetitie
van SZVV. Dit betekent dat het team zowel in de Hoofdklasse JO10 speelt als in de zaal in de JO11 competitie. Binnen de regio was er geen mogelijkheid om in een hoge(re) klasse te zaalvoetballen dus is gekozen voor extra weerstand tegen de teams van JO11. In de poule zit ook een ander JO10 team, VIOS-W uit Warmenhuizen. In de zaalcompetitie wordt steeds twee keer tegen een tegenstander gespeeld op dezelfde dag.

VV Callantsoog JO11-1 was de eerste tegenstander. Het voetballen in de zaal is een hele andere beleving dan op het veld. De bezetting is anders en de intensiteit een stuk hoger! De jongens pakten het goed op en hebben in de eerste wedstrijden hun klasse laten zien. Het sterke combinatiespel op het veld werd in de zaal ook goed zichtbaar. Met korte kaatsen, bewegende spelers en veel ballen bij de 2de paal werden de eerste wedstrijden gewonnen met 3-0 en 8-0.

De tweede tegenstander Nieuwe Niedorp JO11-1 bood een stuk meer tegenstand. DWOW heeft in de eerste 10 minuten een overwicht op het veld welke niet omgezet wordt in een verdiende voorsprong. De eerste wedstrijd wordt met 3-1 gewonnen. De uitslag laat een spannender beeld zien dan de werkelijkheid op het veld. In de tweede wedstrijd komt Nieuwe Niedorp sterk uit de startblokken en komt DWOW op een 1-0 achterstand. Het team blijft knap voetballen en komt tot een 6-1 voorsprong. Het laatste doelpunt is voor Nieuwe Niedorp welke de eindstand op 6-2 bepaalt.

Op 20 januari werd gespeeld tegen Geel Zwart ’30 JO11-1. In twee leuke en sportieve wedstrijden werd zichtbaar dat het trainen in de zaal zijn vruchten afwerpt. Met een 4-0 en 10-1 winst werd ook met deze tegenstander afgerekend. De coaches zijn meer dan trots op het werk dat het team week in week uit op de mat legt. Met mooie combinaties en het “gunnen” van goals aan elkaar is het een lust voor het oog om toeschouwer te zijn.

De laatste tegenstander uit de poule is het team van VIOS-W uit Warmenhuizen. VIOS-W is een bekende van DWOW, eerder speelde DWOW op het veld in de hoofdklasse (9-6 winst DWOW) al tegen dit team. De eerste wedstrijd werd DWOW overrompeld door de speelstijl van VIOS, welke uiterst zorgvuldig omging met de geboden kansen. De eindstand van 6-1 was geen eerlijke reflectie van het veldspel, maar de zege voor VIOS was verdiend.

De tweede wedstrijd diende zich gelijk aan en was een goede mogelijkheid tot revanche. De jongens van DWOW herpakten zich heel sterk en speelden als collectief wederom met geweldig veldspel. Als een blok gingen ze over het veld en de foutjes van de eerste wedstrijd werden zichtbaar aangepakt. De keeper Luuk had nog een aantal goede reddingen waardoor knap de 0 werd gehouden. Bewonderenswaardig hoe het team de tweede wedstrijd met 3-0 won.

De zaalperiode is door het team van DWOW als winnaar van de JO11-1 poule afgesloten. Op 17 februari wordt de finale gespeeld waarin de nummer 2 van de poule het opneemt tegen de nummer 1. DWOW JO10-1 gaat voor de winst!

Laat meer zien
Back to top button