Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

DWOW JO10-1 pakt eerste winst in 3de periode hoofdklasse

WIERINGERWERF – Op een koude maar zonnige zaterdagochtend reizen de mannen van DWOW JO10-1 af naar
Amsterdam voor de wedstrijd tegen RKSV DCG JO10-1. De weken in aanloop naar dit duel is er vanwege de vakantie en het weer met name in de zaal getraind. Goed om weer een duel op echt gras te spelen!

Met een volledig fiKe selecGe wordt gestart aan de warming up. De combinaties worden ingezet, spieren opgewarmd en de laatste details worden besproken. Het is duidelijk dat er vandaag weer veel op het spel staat en het zou mooi zijn om de eerste wedstrijd van de nieuwe periode winnend af te sluiten!

Na het fluitsignaal is het duidelijk even zoeken voor de mannen. De tegenstander is fel en zet hoog druk op de bal. In de eerste minuten leidt dit tot veel duels om de bal en weinig succesvolle combinaties. Na 5 minuten verovert Fedde de bal ver op de helft van de tegenstander. Na een snelle acGe schiet Fedde de 0-1 binnen. Een minuut later verdubbelt Natan de voorsprong en maakt er 0-2 van. Het spel golT heen en weer en DCG maakt in de 13e minuut de 1-2. Voor hen voelt het als een aansluitingstreffer, maar daar hebben ze buiten Szymon gerekend. Met een knappe onderschepping op eigen helT dribbelt hij tussen 3 man door en scoort de 1-3. DCG bepaalt de ruststand op 2-3.

In de rust wordt het een en ander opnieuw neergezet en het is duidelijk dat er voor DWOW veel kansen liggen met combinatievoetbal en hoog druk zetten. Deze manier van voetbal past bij de ploeg maar vergt ook veel van de concentratie en conditie. Kort na de aftrap wordt de voorsprong uitgebreid en loopt DWOW uit naar een comfortabele 2-6 voorsprong.
De tegenstander wordt overrompeld en de intentie van DWOW is duidelijk, verzorgd aanvallend voetbal op de mat leggen! Met goals van Jurre en Fedde (2x) is de voorsprong meer dan verdiend. Hieraan gaat knap verdedigend werk vooraf door Thije en Skye.

De 2-6 voorsprong wordt lange tijd vastgehouden, met name door knap keeperswerk van Luuk. DCG hanteert veel de lange bal en dit vereist volle concentraGe van de keeper. Luuk schroomt zelfs niet om zijn hoofd in te zetten om de bal uit het doel te houden. DCG doet nog iets terug en maakt de 3-6. Waar Duuk eerst nog nalaat om de 3-7 te maken voor leeg doel, doet hij dit daarna heel knap op aangeven van Fedde. Een teruggetrokken voorzet van de rechterkant wordt door Duuk met een droge knal in de korte kruising geschoten.

DWOW JO10-1 wint meer dan verdiend de eerste wedstrijd van de nieuwe veldperiode.