Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

DWOW houdt 3 punten in huis, Flevo-trein dendert over Geel Zwart

WIERINGERWERF– DWOW pakt thuis drie punten tegen Hauwert 65. De defensie van Hauwert was messcherp nog voor de wedstrijd was begonnen. Een speler van Hauwert gaf de pupil van de week namelijk de nodige weerstand waardoor de pupil pas in derde instantie kon passeren en scoren. In de eerste helft bleef DWOW redelijk makkelijk overeind tegen een gretiger Hauwert. Het scorebord hoefde niet in actie te komen, de scheids wel. Met dubieuze buitenspelgevallen (van beide kanten) en een aantal gele kaarten na fikse overtredingen had de leidsman er zijn handen vol aan. In de tweede helft leek DWOW een penalty te krijgen, de scheids dacht echter van niet. Een doelpunt kwam er toch. Rick Buisman werd de matchwinner via een (op het oog voor de keeper houdbaar) afstandsschot.

Deze slideshow vereist JavaScript.

’t ZAND– In ’t Zand trof Flevo in Geel Zwart een tegenstander waar rekening mee moest worden gehouden. De laatste twee competitie-wedstrijden waren namelijk door de Zandtemers gewonnen en daardoor was dit team volop in de running voor de titel “Best of the Rest” achter het ongenaakbare trio: Flevo, Schagen United en Succes. Flevo had echter geen zin om aan deze fictieve titel van de geelzwarten mee te werken. De Middenmeerders zijn zelf veel te druk om voor de echte titel te strijden. Met de rust was de buit al binnen. Met doelpunten van Sidney Schaafstra (2 x), Mike Zomerdijk (2x), en Freek Vrenegoor smaakte de thee opperbest. Na rust was het nog even uitbuiken en werd er zowaar nog een doelpunt geproduceerd, door Freek. Ook de defensie gaf geen krimp zodat de 0-6 overwinning stond als een huis.

De DWOW-dames speelden vandaag een prima wedstrijd thuis tegen koploper ADO ’20 maar konden niet voorkomen dat de dames uit Heemskerk met 1-4 Wieringerwerf verlieten. ADO ’20 stevent met de 12e overwinning op rij af op een solide kampioenschap.

Een goed weekend voor de voetballiefhebbers uit Slootdorp. De heren van CVW wonnen gisteren met 1-4 van de nummer laatst Meervogels 31 en nemen hierdoor voorzichtig afstand van de onderste regionen.