Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

DWOW en Flevo delen de punten

WIERINGERWERF – Op sportpark De Wilskracht het was vandaag een drukte van belang i.v.m. de interessantste affiche van dit weekend. DWOW ontving namelijk naaste buur (qua afstand en qua ranglijst) Flevo. Een reprise van de allereerste wedstrijd van dit seizoen. Indertijd in Middenmeer leek Flevo vrij makkelijk de overwinning binnen te trekken. Het laatste kwartier sleepte destijds DWOW toch nog een gelijkspel uit het vuur.

De spelers van beide elftallen werden door de lokale Linda de Mol en Chantal Janzen het veld opgeroepen. Ook de harde supporterskernen van DWOW lieten zich gelden. Zo zorgden afgestoken fakkels voor een sfeerrijk rookgordijn en was de jeugdafdeling bevoorraad met een doos vol airhorns. Deze werden gretig gebruikt. Ook was er een luchtkussen ingevlogen voor de allerkleinsten.

Dan de wedstrijd. In de eerste fase van de eerste helft was DWOW de wakkerste ploeg. Na een onderschepte aanval kon DWOW-speler Martijn van Oers goed doorzetten en de bal vanaf de achterlijn eenvoudig voortrekken waarbij het voor de al vrijstaande Chris Kemmeren een koud kunstje was om de 1-0 binnen te tikken. Langzaam ontworstelde Flevo zich aan de greep van de Wieringerwervers. Onder zware druk werd een Flevo-voorzet door DWOW-verdediger Tom Bink pardoes tot eigen doelpunt gepromoveerd. De 1-1 tussenstand gaf wel een eerlijk beeld van de verhoudingen op dat moment. Er werd door beide elftallen regelmatig aan de noodrem getrokken, de goed leidende arbiter reageerde accuraat door op de juiste momenten een gele kaart te trekken. In de tweede helft werd het wat gezapiger. Ondanks nog wat hachelijke momenten voor beide doelen (zie filmpjes) bleef het 1-1. Een uitslag waar iedereen wel vrede mee kon hebben, ook al schiet zowel DWOW als Flevo er niet veel mee op in de strijd om de promotieplaatsen.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

De DWOW-dames wonnen eerder op de dag met 3-1 van het hooggeplaatste AFC uit Amsterdam. Zaterdag al hadden de CVW-dames het zoet van een overwinning mogen smaken door met maar liefst 5-0 te winnen van Zaandijk.

Laat meer zien
Back to top button