Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

DWOW-dames zaal vervullen plicht en zijn kampioen

HEERHUGOWAARD – In een taaie wedstrijd gisteren tegen TEAM Alkmaar Sportstars wist het 1e van de DWOW-zaaldames de overwinning en daarmee het kampioenschap over de streep te trekken. Met de rust stond het 0-1 voor DWOW, doelpunt Noa Hulzebos. In de tweede helft produceerde Sara Kemna de bevrijdende 0-2. Het werd nog spannend toen in de slotfase een doelpunt voor de tegenstanders viel: 1-2. Drie minuten hierna floot de scheids af en was het kampioenschap een feit.

Op de foto staan de dolblije meiden met een minstens zo gelukkige coach Gert-Jan Schipper. Het is voor het komende seizoen te hopen dat de brandstofprijzen wat gaan zakken. Door het kampioenschap promoveert DWOW namelijk naar de Eredivisie en zal daardoor sporthallen moeten bezoeken door heel Nederland om haar wedstrijden te spelen.