Er op uitLezingLokaal nieuwsNieuws

Douwe Draaisma vertelt in Wieringerwerf over ‘het oudere brein’.

WIERINGERWERF – Op zondag 17 maart verzorgt Douwe Draaisma een lezing in de Theaterzaal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Het onderwerp is “Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt”. De aanvangstijd is 14.30 uur.

Op uitnodiging van ’t Nut Wieringermeer komt deze landelijk bekende professor vertellen over ons geheugen. Op de schaal van een gemiddeld mensenleven zijn we tegenwoordig relatief kort jong en behoorlijk lang oud en dan is het van belang meer te weten over hoe ons geheugen zich in die levensfase gedraagt. Wat doet ouder worden met ons geheugen? In deze lezing gaat Douwe Draaisma in op de eigenaardigheden van het autobiografisch geheugen op leeftijd. Waarom vergeten we? Komt er inderdaad meer naar boven uit onze jeugd als we op leeftijd zijn? Wordt het geheugen onbetrouwbaarder naarmate we ouder worden? En waarom lijken de jaren steeds sneller voorbij te gaan?

Douwe Draaisma heeft over dit onderwerp meerdere boeken geschreven. Hij kan er boeiend over vertellen. De lezing wordt ondersteund door beelden. De avond is gratis voor leden van het Nut. Andere bezoekers zijn ook van harte welkom: zij betalen € 10,00 entree. Het adres van de Cultuurschuur is Loggersplein 1 in Wieringerwerf.

Laat meer zien
Back to top button