Lokaal nieuwsNieuws

Doorgeladen pistool bij Kringloop Saartje

WIERINGERWERF – Bij een kringloopwinkel kun je van alles aantreffen. Klanten kunnen tegen de leukste artikelen aanlopen. De voorraad wordt aangevuld met overtollige huisraad en diverse restpartijen. Soms zitten daar ook opmerkelijke spullen tussen. Afgelopen dinsdag was dat het geval. Even bellen met Lex van Kringloop Saartje die onderweg is naar Frankrijk op zoek naar mooie vintage partijen.

Lex vertelt: “Afgelopen dinsdag waren we met aantal collega’s een partij goederen aan het sorteren en nalopen. Ik maakte een plastic zak open en zag daar een pistool in zitten. Ik ging ervan uit dat het een nepper was en haalde hem uit de tas. Ik merkte wel gelijk dat het wapen van metaal en vrij zwaar was. Toen ik op het wapen Browning 8 mm las, dacht ik wel, dat lijkt wel heel erg goed nagemaakt. Ik vertrouwde het niet en heb de politie gebeld. Een motoragent kwam snel langs en nam het wapen mee en zei direct dat dit een echt vuurwapen was. Twee uur later belde hij terug en vroeg of ik de haan van het pistool omhoog had getrokken? Dat was niet het geval, zo antwoordde ik. Hij zei toen, het geweer stond op scherp en er zat ook een kogel in. Toen bleef het wel even stil aan mijn kant van de telefoon. Toch wel geschrokken maar blij dat er niks ergs is gebeurd”

‘Daphne (algemeen manager Saartje) showt een pistool van een ander kaliber, één plastic speelgoedexemplaar’ – Foto: De Meerpeen/Ton van Oers

Laat meer zien
Back to top button