Er op uitLokaal nieuwsNieuwsRecensieTheater

Dolle Beestenboel bij Toneel vereniging Lely

SLOOTDORP – Dat toneel vereniging lely nog steeds aan een culturele behoefte voorziet mocht afgelopen weekenden blijken. Ruim 500 mensen genoten van een vrolijke voorstelling in de, tot theater omgetoverde, Langewegkerk in Slootdorp.

De aanloop naar deze voorstelling was wat anders dan andere jaren. In september 2023 begon de cast in vernieuwde samenstelling en met  een nieuwe regisseur aan een productie die afgestemd was op de deelnemende acteurs: een stuk waarin geen specifieke hoofdrollen zijn, waarbij elke acteur ongeveer evenveel teksten moet instuderen en “niet te moeilijk” onderwerp. Er moet gelachen kunnen worden, want dat is wat het publiek trekt naar t theater: Een avondje ongedwongen vermaak, laagdrempelig toegankelijk in eigen woonomgeving.

T.V. Lely is er weer in geslaagd iets moois neer te zetten onder leiding van regisseuse Roelie Schiere. Het stuk speelde zich af in de kantine van een dierentuin. Daar waar het personeel zich opmaakte voor de komst van de koning, die het nieuwe apenverblijf zou komen openen, gebeurde er om de haverklap incidenten die de bouwvallige situatie van dierentuin naar voren bracht. Verschillende dieren ontsnapten uit hun verblijven en zelfs een loslopende aap  ( Ted Landman) kwam via de tribune , vanuit het publiek,  de zaak verrassen en liet de hele boel in honderd lopen.  Het liep uit tot een nationale ramp waarbij alle dieren uit de dierentuin ontsnapten. De secretaresse, vertolkt door Yvon Popkema, zinspeelde het hele stuk op het bezoek van de koning, zij stalkte al jaren elke gelegenheid om de koning te ontmoeten. Dat de koning , per helikopter ingevlogen, alsnog het rampgebied kwam inspecteren was het slotstuk van de  vlot gespeelde klucht van lely.

Mooi vertolkte rollen die daarnaast gespeeld werden door Joke Perton, debitant Luuk Klazinga, Gerard Datema, Linda van de Wetering, Rosemarie Oldengarm en debitante Linda Snijders. Met een geweldige decorploeg en overige ondersteunende leden mag T.V. Lely terugkijken op een mooie voorstellingen in een kleine dorpsgemeenschap. Ook zin om eens toneel te spelen bij dit gezelschap? Informeer bij t.v.lely@kpnmail.nl.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button