Agrarisch nieuwsEr op uitLokaal nieuwsNieuws

Dit weekend Boerenversmarkt op nieuwe lokatie

‘De routing van de Boerenversmarkt: volg de overall dan kom je overal… Met dank aan Ben Elfring voor deze geweldige quote!!!’ – Foto: Boerenversmarkt

SLOOTDORP – Zaterdag 7 en zondag 8 september vindt de jaarlijkse Boerenversmarkt weer plaats, dit jaar op een nieuwe locatie, in de schuren van Biesheuvel Knoflook in Slootdorp. De organisatie van de markt vindt het belangrijk jaarlijks te vernieuwen in aanbod en/of activiteiten en na vijf succesvolle markten bij Kwekerij Siem Munster, tevens in Slootdorp, is het een mooi moment om te kiezen voor een andere locatie. Sandra Munster licht toe: ‘we hebben als bestuur de afgelopen vijf jaar een mooi evenement opgezet. De jaarlijks terugkerende markt is goed bekend in de regio en zelfs ook daarbuiten en daarmee bereiken we precies wat we als stichting voor ogen hebben: de agrarische sector een weekend lang in een positief daglicht zetten, de consument in contact brengen met de boer/tuinder. We hebben er een proef- en beleefevenement van gemaakt waar menigeen zich al weken van tevoren op verheugd en het is voor ons heel belangrijk steeds vernieuwend te blijven. Daarin past een locatiewissel heel goed. Arjan Biesheuvel is vanaf het begin van de Boerenversmarkten in 2014 bij het evenement betrokken en was bereid zijn bedrijf beschikbaar te stellen voor de markt. Bijzonder hoor, want de productie staat dan bijna een week stil en een groot deel van de schuren moet leeg.’ De kwekerij van Biesheuvel ligt aan de Westerterpweg in Slootdorp (N240) en is goed te bereiken, zowel per auto als met de fiets, maar zelfs ook via het boerenlandpaden netwerk Noord-Holland.

Tijdens de Boerenversmarkt is er van alles te beleven. Er zijn ruim veertig boeren, tuinders en versproducenten die de hun streekproducten presenteren. Bezoekers kunnen kennis maken met de boer/tuinder/kok/visser die met zoveel passie zijn versproducten van het land, uit de kas, uit zee of uit de keuken haalt. Er worden recepten uitgedeeld en men kan proeven van al het goede dat de regio voortbrengt. Gedurende het weekend zijn er meerdere activiteiten, zo zijn er optredens van het Scheepstuygh uit Schagen op zaterdag en het Wieringer Meezingkoor op zondag, er is een kookpodium en een foodplein met foodtrucks en vers bereide lekkernijen. Voor de jongsten is er een springkussen, er is animatie, er kan paardgereden worden en natuurlijk zijn er beestjes om te aaien.

De Boerenversmarkt wordt gehouden in de schuren van Biesheuvel Knoflook, Westerterpweg 35 in Slootdorp en is beide dagen geopend van 11.00-17.00 uur. De markt is gratis toegankelijk. Meer informatie over de markt, haar deelnemers, het programma en de verschillende recepten is te vinden op www.boerenversmarkt.com , ook is de markt via Facebook te volgen via www.facebook.com/boerenversmarkt .

 

Laat meer zien
Back to top button