KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Dit weekend alleen Vido D2 in actie

WIERINGERWERF – Op zaterdag 7 mei stond voor Vido alleen de uitwedstrijd van de D2 tegen Oosterkwartier uit Haarlem op het programma. In de voorjaarscompetitie speelt de D2 een enkele competitie, wat inhoudt dat er tegen elke ploeg 1 keer gespeeld wordt. In deze poule treft Vido ploegen uit de regio Haarlem en de Zaanstreek. 7 mei dus de uitwedstrijd tegen Oosterkwartier; een onbekende ploeg voor de geelblauwen uit Wieringerwerf.

Om 11 uur begon de wedstrijd. Vido begon de wedstrijd goed en het zou een wedstrijd worden waarbij de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Het was Oosterkwartier die in het begin wel uit kon lopen doordat zij gelukkiger waren in de afronding. Vido kreeg kansen, maar zoals de kinderen zelf zeiden er zat een deksel op de korf. Het was Oosterkwartier die uit kon lopen naar een 4-0 voorsprong. Vido gaf zich zeker niet gewonnen en kon voor rust en na de rust de wedstrijd weer spannend maken door doelpunten van Finn Schellevis, Thijmen Roelofsen en Sterre Koopman. Zo stond het 4-3. Maar ook nu weer was Oosterkwartier gelukkiger in het afronden van de kansen en liep hierdoor toch weer uit naar een 8-3. Finn en Sterre maakten het op het einde van de wedstrijd toch weer spannend door 8-4 en 8-5 te maken, maar de tijd was te kort om de aansluiting te vinden. Een leuke en ook spannende wedstrijd. Hopen dat volgende week de deksel van de korf is en er makkelijke gescoord gaat worden.

Volgende week staat er 3 uitwedstrijden op het programma. De D1 mag naar Stormvogels in Uitgeest, de D2 naar OKV in Oostzaan en de E1 gaan naar Apollo in Heerhugowaard.