Lokaal nieuwsNieuws

Dennis en Michel halen de finish van The Carbage Run

ZWEDEN – Vandaag reden Dennis Hooier en Michel van der Blonk de vierde en laatste etappe van The Carbage Run in Zweden. En dat was vanaf het begin al een avontuur. Dennis appte al rond 10.30 uur met de redactie. Hij schreef: ‘Vandaag rijden de laatste rit. Alleen bleek dat bij de eerste afslag die we namen dat de weg afgesloten was. Dat terwijl de organisatie voor vandaag had bedacht om de rit met ze allen te doen. dat betekende dat meer dan 300 auto’s moesten keren op een hele smalle weg. Gelukkig hebben we bijna allemaal een 27mc bakkie in de auto en dat geeft een hoop vermaak. Met als mantra de wijze ‘woorden 3x rechts is ook links’ is iedereen uiteindelijk weer met zijn neus de goede richting op gekomen en konden we verder.’ Maar daar bleef het niet bij, het schouwspel van de kerende auto’s herhaalde zich later nog een keer. (Tekst gaat verder onder de foto’s)


Onderweg was er niet alleen maar misère met stilstaande en kerende auto’s. Ook ging een gekoesterde wens in vervulling; het rijden op ijs. Dit lukte bij één van de eerdere dagen niet omdat het te donker was, vandaag werd het alsnog afgevinkt van de bucketlist. (Tekst gaat verder onder de video/foto)


Na de escapades op het ijs moest er even gas gegeven worden om op tijd richting finish te komen. ‘Nu de tijd even inhalen. Anders zijn we niet op tijd voor het feest vanavond. We rijden vandaag een route 468 kilometer’, appte Dennis rond 12.00 uur.

En gas geven deden ze. Dennis en Michel bereikten rond 18.45 uur de finish. Wat uiteraard gepaard zing met een medaille en de nodige foto’s. Na de nodige alcoholische versnaperingen en een goede nachtrust zullen de mannen zich klaar gaan maken voor de terugreis. Daarbij kunnen ze uitgebreid praten over de onuitwisbare herinneringen die ze hebben gemaakt met dit mooie avontuur in Zweden. Een avontuur waarbij de Meerpenen aan het thuisfront op deze wijze op de hoogte gehouden werden. Dennis en Michel dank voor de mooie verslagen en foto’s en een veilige terugreis naar de polder.

Laat meer zien
Back to top button