Lokaal nieuwsNieuws

Dennis en Michel beginnen sleepservice in Zweden

ZWEDEN – Dag 3 van The Carbage Run begon in het plaatsje Umea. Vanuit daar zal de weg vandaag over kleinere smalle wegen leiden naar Boden. En dat de wegen smal en verraderlijk zijn bleek al vroeg op de dag. Diverse auto’s raakten van de weg. En aangezien het principe samen uit, samen thuis hoog in het vaandel staat bij dit evenement helpen de rijders elkaar. (tekst gaat verder onder de foto)

In het contact met de redactie gaf Dennis al aan dat het een zware dag is. ‘Wat een dag! Fungeren vandaag als sleepservice’ schrijft hij. ‘We hebben net een BMW eruit getrokken en daarna nog meegeholpen om uit Volvo uit de berm te halen.’ De Subaru blijkt wederom de juiste keuze, met zijn vier wil aandrijving houdt hij zich uitstekend op de gladde Zweedse wegen. Naast het feit dat er veel auto’s langs de weg staan zijn ook de elanden nieuwsgierig genoeg om even een kijkje te komen nemen. (tekst gaat verder onder de foto)

Rond 16.30 uur hebben de mannen nog zo’n 150 kilometer te gaan tot de finish in Boden. Maar onderweg is er nog genoeg te beleven. ‘We hopen dat we zo nog op ijs kunnen rijden bij Jokkmokk. Maar om de haverklap liggen er auto’s af, dus we zijn nog wel even onderweg.’

De reis gaat niet geheel zonder problemen. Zo openbaarde zich een probleem met de vering. Maar zoals dat hoort werd dat met veel inventiviteit opgelost. Onze redacteur linkte dat meteen aan de tennis carrière van Dennis. Maar niets bleek minder waar. De ballen op de foto zijn geen Nederlandse tennisballen, maar Zweedse.
‘Ja wat hadden mazzel stonden net bij een tennisbaan. Misschien een rare vraag….. maar hebben jullie ook tennisballen voor ons😂…..’schrijft Dennis over de oorsprong van de tennisballen. En de vraag werd beantwoord met voldoende tennisballen om de problemen te verhelpen. De mannen moeten nog een aantal uurtjes sturen en als het meezit zien ze dan vanavond het noorderlicht.


Laat meer zien
Back to top button