Lokaal nieuwsNieuws

De Wegwijzer gaat zwerfafval te lijf

MIDDENMEER –  Kinderen van groep 6, 7 en 8 van basisschool de Wegwijzer zijn vandaag op pad gegaan om zwerfvuil in Middenmeer op te ruimen. Samen met 10 andere scholen in Hollands Kroon nemen zij deel aan operatie Zuiver. De kinderen werden aangemoedigd om als een echte rechercheur deel te nemen aan een geheime missie om alle gemene afval-monsters te verslaan. Zo wordt er gezamenlijk een schone en afvalvrije gemeente gecreëerd.

Operatie Z.U.I.V.E.R.
Gemeente Hollands Kroon wil het zwerfafval in de gemeente verminderen en tegelijkertijd de jeugd bereiken om hun kennis over zwerfafval te vergroten. Team Kernbeheer van de gemeente heeft samen met een aantal kinderen een oplossing bedacht. Het opruimen van het afval leuker maken door het te combineren met een spel, genaamd Operatie Z.U.I.V.E.R. Bijkomend voordeel is ook dat kinderen naar buiten gaan en bewegen.

Het spel
De kinderen konden hun geheime missie bijhouden via een smartphone. Gemeente Hollands Kroon heeft een speciale app (spel) laten ontwikkelen voor deze missie. Komen de kinderen zwerfafval tegen? Dan kunnen ze dit via de app fotograferen, uploaden in de app en punten scoren door dit op te ruimen.. De scores van de kinderen worden per basisschool bijgehouden en zo strijden deelnemende scholen in de gemeente tegen elkaar! Na de scholenwedstrijd, is het de bedoeling dat de kinderen het spel blijven spelen. Individueel, met een vriend of vriendin of met een ouder of grootouder. Hier zijn ook prijzen mee te verdienen. Aan het eind van het schooljaar (mei 2022) kunnen de drie kinderen die het meeste zwerfafval hebben opgeruimd vier kaartjes winnen voor een
pretpark in Nederland naar keuze.

Lars Peterzon als ambassadeur
Lars Peterzon is een Youtuber uit de regio en daarmee de perfecte manier om de jeugd te bereiken en te enthousiasmeren. Lars is ambassadeur van Operatie Z.U.I.V.E.R. en gaat samen met de kinderen en de burgemeester de geheime missie starten(Lars Peterzon – YouTube). Ook reikt hij samen met de burgemeester de eerste prijs uit op vrijdagmiddag.

Foto: De Meerpeen / Ton van Oers
Laat meer zien
Back to top button