HandbalLokaal nieuwsNieuwsSport

De kop van 2023 is eraf voor DWOW-handbal

WIERINGERWERF – De jongste handballers hadden zaterdag een toernooitje. De F2 mocht naar Tuitjenhorn. Ze hadden drie wedstrijden. Ze moesten even inkomen, maar elke wedstrijd werden ze beter in het verdedigen en vrij lopen. Helaas werden alle drie de wedstrijden verloren, maar ze hebben erg veel lol gehad. De F1 speelde op hetzelfde moment een toernooi in Den Helder. Ze verloren twee wedstrijden en wonnen er ook twee. De meiden van de F2 krijgen het sprongschot steeds beter onder de knie en hebben er steeds meer plezier in.
De zondag stond er een vol programma klaar voor de spelers van DWOW in de Zuiderzeehal. De E1 mocht het spits afbijten. De dames speelden tegen de Westfriezen E5 in een nieuwe poule die gestart is na de kerstvakantie. Dat viel nog niet helemaal mee. Het was weer even zoeken en konden elkaar niet altijd vinden tijdens de aanval. Wel een goede inzet en de drie goals kwamen voort uit mooi samenspel. Donderdag wacht er een mooie clinic voor de dames onder leiding van Tom Zwarthoed.
De dames B speelden tegen Westside. Een heerlijke pot handbal die gelijkwaardig was en dat is ook te zien in de uitslag van 17-16 in het voordeel van DWOW. Mooie acties en een goede verdediging met vanaf het begin een kleine voorsprong die ze vast hebben kunnen houden door strijdlust en teamwork tot het eind.
Daarna speelde het C team tegen Jupiter ‘76. Een tegenstander die ze op papier moesten kunnen hebben. Het harde werken was zoals altijd aanwezig en de wil om te winnen is er ook. De eerste helft ging goed, de ruststand was 4-5. In de tweede helft ging het mis. Het team verviel in oude gewoontes. Veel balverlies en gemiste kansen kostte ze de kop. De eindstand was 9-17.

Als slotstuk de D dames. Die mochten spelen tegen een compleet nieuw team Kleine Sluis D2. Vooraf besproken dat het niet lastig zou mogen worden en dat bleek ook met 10-2 ruststand. De tweede helft was de concentratie wat minder, maar desondanks werd er toch een keurige 16-4 overwinning binnengesleept.