Lokaal nieuwsMeerpeen MagazineNieuwsSportVoetbal

De klusgroep van Flevo

MIDDENMEER – Achter elke vereniging staat een actieve groep vrijwilligers. Met een groot hart voor hun club komen zij een aantal keren per week tezamen om de voorbereidingen te treffen voor een gezellig en veilig sportweekend voor velen. Dit keer gaat De Meerpeen op bezoek bij v.v. Flevo aan de Industrieweg te Middenmeer. Op deze vrijdagochtend is vrijwel de voltallige Klusgroep aanwezig. Alleen Arco Klok ontbrak, iets met aardappelen….

Bert te Kloeze, alias mister Flevo, trapt af: “Ik zit nu ongeveer een jaar of 6 bij de klusgroep. Voor de tijd van de klusgroep, was ik al vaak op het complex te vinden voor allerlei klusjes. Een groep kon je het toen niet noemen, vaak waren Cees (van ‘t Westende) en ik bezig”. Keith Lalor (mister Don Gelato) zit pas sinds kort bij de Flevo Klusgroep, vanaf oktober 2022 en Arco Klok sinds 2019. Peter Piekema haakte aan in 2020: “Toen ben ik gestopt met mijn werkzaamheden bij de gemeente Hollands Kroon. Sinds mei van dat jaar geniet ik van mijn pensioen en van het samenzijn met deze groep mannen”. Leo Uijtendaal werd eind 2021 “lid” en Meindert Wijnia in 2017. Ook Michael Luiken is al weer een aantal jaren vaste hulp op de maandag- en vrijdagochtend.

Op de vraag hoe hoog de klusmannen zelf hebben gevoetbald komen wisselende reacties. Bert spant hierbij de kroon. Hij droeg 20 jaar het blauwe shirt met de witte V-hals in het eerste van Flevo. Hierna heeft hij nog 10 jaar bij de recreanten gebald en na knieproblemen mag hij zich inmiddels Walking Voetballer noemen. (Gezellig met een groep Flevo en DWOW-ers). Keith heeft geen actieve herinnering aan een eigen voetbalcarrière. Wel speelt zijn zoon al vanaf zijn 6e bij Flevo:  “Darren is inmiddels 25 en zit bij de selectie van Flevo 1”. Leo heeft vanaf zijn jeugd t/m zijn 42e gevoetbald bij rkvv VELSEN in Driehuis. Arco heeft het tot de A’s van Flevo geschopt en Peter heeft lang gezaalvoetbald en was jarenlang verdediger bij het 2e van Flevo. Alhoewel Meindert zich een echte Flevo clubman noemt heeft hij zich ook bij andere verenigingen gepresenteerd. Na bij Flevo in de jeugd te zijn begonnen volgden Kreileroord, Amsterdam en Wieringerwaard om weer in Middenmeer de cirkel rond te maken. Op de vraag op welke positie hij het best uit de verf kwam komt niet echt een duidelijk antwoord: “Waar ze me nodig hadden” klinkt het niet al te ambitieus.

Hoe valt de sfeer binnen het klusteam te omschrijven? Bert: “Gezellig, vaak een dolletje, maar zeker ook een diverse groep. Van grasmaaiers, klussers, onderhoudsman van het veld, tot beheerder kantine. Een fijne groep! Keith vult aan: “De sfeer is top. Altijd lachen.” Peter vat de groep zo samen: “een goed stel klussers die onderling een goede verstandhouding hebben en niet te beroerd zijn om alle voorkomende klussen op te pakken”.

Of ze zelf nu ook nog sportieve activiteiten verrichten? Arco vertoont zijn kunsten op de tennisbaan. Keith wandelt graag en veel. Meindert en Bert doen aan Walking Voetbal terwijl Bert benadrukt dat hij ook een zeer actieve bezorger is van een bepaald soort Magazine dat zo’n 7 keer per jaar uitkomt in de Wieringermeer. Met heel Kreileroord en de Bomenwijk in Middenmeer als verspreidgebied mag dat gerust een topprestatie worden genoemd. De wedstrijden van het 1e worden trouw bezocht terwijl ook de andere elftallen regelmatig op support van de klussers mogen rekenen.

Hoe hoog gaat Flevo dit seizoen eindigen? Bert denkt dat een vierde plaats mogelijk moet zijn en dan via de nacompetitie naar de tweede klasse, alhoewel? Keith vindt ook een top-4 klassering realistisch en zowel Leo als Arco voorspellen een 5e positie. Peter verwacht ook een plek hoog in het linkerrijtje en Meindert houdt het op een keurige eindpositie in de middenmoot.

Staan er nog grote klussen op de agenda? Bert: “de kantine zal gerenoveerd gaan worden en de realisatie van de dug-outs van het B veld is in de afrondende fase”. Keith vult aan: “Wegens de hoge energieprijzen moeten er heel snel zonnepanelen komen. Het kantine-dak is ook al jaren aan vervanging toe. De plannen zijn er al: Uitgetekend en te bewonderen in de kantine”. Ook een nieuwe tribune staat hoog op het verlanglijstje. Keith doet ook een oproep: “Mochten er bedrijven zijn in Middenmeer of in de Wieringermeer die een steentje willen bijdragen wat betreft het deels sponsoren van de verbouwingskosten? Dit zou dit enorm gewaardeerd worden! Graag een mail sturen naar info@flevomiddenmeer.nl

Anekdotes zijn er ook in overvloed en worden regelmatig aan de kantinetafel gedeeld. Vrolijke maar ook verdrietige. Leo vertelt: “drie jaar na zijn overlijden denk ik vaak terug aan de vele momenten met clubman Ale van Nispen. Aan zijn moppen maar ook aan de serieuze gesprekken die ik met hem had. Zijn aankleden van de kantine met Kerst. En zijn complete aanwezigheid die nooit onopgemerkt bleef.” Ook worden nog regelmatig herinneringen opgehaald aan duizendpoot en warme persoonlijkheid Cees Westerlaken die anderhalf jaar geleden plotseling overleed. Bert weet ook nog wel een grappig verhaal, over Meindert: “Onze vroegere veldwachter vond ook dat hij op het dak moest om de bladeren weg te halen. Helaas het was glad en hij gleed, op zijn toenmalige buik, al stuiterend als een zeehond over het dak. Mooi om te zien. (Hij mag dus niet meer op het dak, ook al is zijn buikje al redelijk geslonken).

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button