Lokaal nieuwsNieuws

De kerstwandeling in Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Op donderdag 19 december wordt de kerstwandeling in Wieringerwerf gehouden. De organisatie ligt bij de RK Christus Koning Kerk en de PG de Samenstroom. De basisscholen Het Baken en de Don Boscoschool dragen ook een steentje bij.

De wandeling begint om 19.00 uur vanuit De Samenstroom, Terpstraat 40. De kinderen van de basisschool beginnen om 18.00 met de wandeling, aansluitend aan hun kerstdiner. De totale lengte van de wandeling is ruim een kilometer. Vanuit het Keizerlijk paleis in Rome stuurt Keizer Augustus iedereen naar Bethlehem, vanwege de volkstelling. De soldaten van Keizer Augustus zorgen dat er steeds kleine groepen op weg gaan.

De wandeling eindigt bij de stal. Deze vindt u in de RK Christus Koningkerk. Onderweg krijgt iedereen in de herberg iets warms te drinken. En bij de stal krijgt iedereen  beschuit met muisjes natuurlijk! Wilt u een lantaarn of iets dergelijks meenemen tijdens de wandeling? Aan het eind van de wandeling staat een melkbus voor een vrijwillige bijdrage, ter bestrijding van de onkosten. De organisatie hoopt op veel deelnemers en weinig regen!

Laat meer zien
Back to top button