CabaretConcertEr op uitLokaal nieuwsNieuws

De BinnenRoute, een nieuw en groots cultureel evenement

WIERINGERMEER –  De BinnenRoute is een nieuw evenement van stichting Cultuur binnen de Dijken dat op zondag 19 mei zal plaatsvinden. Op 17 bijzondere locaties in de dorpen en buitengebieden van de Wieringermeer, worden de deuren voor het publiek opengezet. Jong en oud worden op elke plek verrast door doorlopende korte voorstellingen van artiesten, die binding hebben met de gemeente Hollands Kroon .

Intieme concertjes, mooie dansvoorstellingen, vertellingen over prachtige kunstvormen of over de geschiedenis van de Wieringermeer, beeldende kunst, garagerock, (kinder)theater, musical, cabaret, clownerie. U komt het allemaal tegen op de drie verschillende routes die u kunt volgen met bussen of de fiets. De duur van de optredens zal ongeveer 15 minuten zijn. Het publiek reist naar keus van locatie naar locatie.

Om heerlijk in de stemming te komen voor de rest van de culturele beleving, start De BinnenRoute van 12:30 – 13:20 uur in de Cultuurschuur met het geweldige openingsconcert van Jeroen Zijlstra en Miss Jones. Dit openingsconcert was al snel vol! In overleg met Jeroen Zijlstra en Miss Jones is er besloten om een extra concert te geven. Dit concert zal van 13:30 tot 14:15 uur zijn. Plekken kunnen vanaf nu gereserveerd worden.

Vanaf heden is het mogelijk om een passe partout (toegangsbewijs) te kopen voor de hele middag. Het bandje dat u later zal ontvangen geldt als entreebewijs voor alle locaties/optredens. Geef bij het reserveren van een passe partout aan of u ook bij het extra concert van Jeroen Zijlstra en Miss Jones aanwezig wilt zijn.

Vanuit de Cultuurschuur kunt u de fiets pakken of vanaf 13:30 uur elk half uur in bussen stappen. Deze bussen rijden langs de drie verschillende routes. Bij de meeste locaties is het maximaal aantal bezoekers per keer 25 personen. Op sommige plaatsen kunt u ook nog exposities bekijken of bijvoorbeeld een consumptie kopen. Er is de mogelijkheid om tijdens De BinnenRoute meerdere routes te volgen. Vanaf eind april zullen de gereserveerde passe partouts afgehaald kunnen worden bij verschillende afhaalpunten. Daar krijgt u ook een plattegrond, waar de routes, de locaties en optredens op staan. Zo kunt u alvast gaan bekijken welke optredens/locaties u graag  zou willen zien. Om teleurstellingen te voorkomen is het aan te raden om in verschillende routes verschillende opties uit te zoeken die men leuk vindt om te gaan bekijken. Er zijn nog een beperkt aantal passe partouts beschikbaar dus snel reserveren is aan te raden.

Via de Facebookpagina van Cultuur binnen de dijken worden in de aanloop naar het evenement de deelnemende locaties en artiesten bekend gemaakt.

Laat meer zien
Back to top button