KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

D1 Vido pakt thuis de winst

WIERINGERWERF – Op zaterdag 10 december moesten de ploegen van Vido een thuiswedstrijd spelen. De D1 tegen Kleine Sluis uit Anna Paulowna en de D1 tegen DKV uit IJmuiden.

De D1 startte de dag om 9.30 uur. Vido creëerde meteen een aantal leuke kansen, maar kon de bal niet door de korf krijgen. Kleine Sluis had af en toe lange aanvallen, maar had moeite om echt gevaarlijk te worden. Daarentegen kon Vido de bal niet onderscheppen dus kon Vido zelf ook niet gevaarlijk worden. Pas in het tweede kwart werd er gescoord en met een doelpunt van Daniël Keekstra en met 2 van Thijmen Roelofsen werd de rust ingegaan met 3-0 voor Vido. De tweede helft werd het meteen 4-0 en had Vido een heerlijke voorsprong. Kleine Sluis maakte 4-1 doordat Vido met vlagen moeite had om goed geconcentreerd te blijven. Het laatste aanvalsvak zorgde ervoor dat de wedstrijdpunten in Wieringerwerf bleven door doelpunten van Thijmen Roelofsen en Sterre Koopman. Kleine Sluis maakte kort voor tijd nog hun tweede doelpunten. Het werd 6-2 voor Vido. Een mooie overwinning voor dit team.

Na deze wedstrijd mocht de C het opnemen tegen DKV. Ook dit keer weer grote kinderen waar Vido het tegen op moest nemen. Vido begon voortvarend en er ontstonden meteen een aantal mooie kansen. Joost Gouwenberg verzilverde een doorloopbal en Vido stond met 1-0 voor. DKV antwoordde snel met een 1-1. De verdediging hield het goed dicht, waardoor het lang 1-1 bleef. Helaas had het tweede aanvalsvak van Vido moeite om de snelheid en felheid van het eerste aanvalsvak over te nemen, waardoor het statisch werd en weinig gevaarlijk. Voor rust wist alleen DKV nog te scoren. Na rust maakte Vido een aantal onnodige passfouten waar DKV van profiteerde en kon uitlopen naar 4-1. Chimene Koghee bracht de spanning weer terug in de wedstrijd door met een mooie afstandsschot de 2-5 neer te zetten. Het werd 3-4 en door een mooie doorloopbal van Julia van der Meer 3-5. Helaas zakte Vido in de laatste 5 minuten in en was de concentratie en de scherpte hier en daar weg waardoor DKV in een korte tijd naar een 8-3 uit kon lopen. Een leuke wedstrijd waar Vido bij de return zeker niet kansloos is.

Volgende week mogen beide ploegen een uitwedstrijd spelen.