KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

D1 Vido kampioen!

WIERINGERWERF – Op zaterdag 7 oktober moesten alle teams van Vido een thuiswedstrijd spelen. De dag begon met de D tegen AW/DTV uit Amsterdam. Als de Vido D pupillen deze wedstrijd wist te winnen dan werden zij kampioen. Kleine Sluis zou nog op gelijke hoogte kunnen komen, maar Vido niet meer kunnen inhalen. Bij AW/DTV werd dik gewonnen en de pupillen hadden er vertrouwen in. Al snel in de wedstrijd kwam Vido op een voorsprong van 3-0 door doelpunten van Arsema Tesafalem. AW/DTV was met 4 kinderen richting Wieringerwerf gekomen en het team speelde vlot en lekker fel. Het scoorde de 3-1, maar nogmaals Arsema zorgde voor nog een doelpunt voor Vido. Voor rust kreeg AW/DTV nog een aantal mooie kansen waardoor de ruststand 5-3 in het voordeel van Vido was. Het vijfde doelpunt werd gemaakt door Suhair Jemal. Na rust ging Vido goed door en benutte het lengtevoordeel goed. 4 doelpunten op rij door Daniël Keekstra zorgde dat de winst eigenlijk al binnen was. Tegen het einde vielen de doelpunten snel voor Vido door vermoeidheid bij de 4 spelers van AW/DTV. Het werd in deze kampioenswedstrijd 13-3 voor Vido. De andere doelpunten bij Vido werden gemaakt door Marliek Hoekenga, Daniël Keekstra en nog twee keer Arsema Tesfalem. Het kampioenschap was binnen!!

De C2 mocht het daarna opnemen tegen Sporting Andijk. De eerste helft ging heel gelijk op en beide teams hadden in het begin veel moeite om echt kansen te creëren. In het tweede gedeelte van de eerste helft kwamen er meer kansen. In de wedstrijd was terug te zien waar op getraind was; de paal posities werden goed ingenomen. Hierdoor kwam er meer structuur in het spel en dat was mooi om te zien. Sporting Andijk maakte uiteindelijk de 1-0, maar door een mooi ingeschoten strafworp van Nikola Bergandy werd het gelijk. De 1-1 zou ook de ruststand zijn. Een wedstrijd waarin nog van alles kon gebeuren. Helaas voor Vido maakte Sporting Andijk goed gebruik van de onoplettendheidjes van Vido en kon de voorsprong pakken. Vido had wel een aantal hele mooie kansen, maar deze gingen er helaas niet in. De Andijkers wisten uiteindelijk uit te lopen naar een 6-1 overwinning.

De C1 speelde de laatste wedstrijd tegen Stormvogels. In Uitgeest had Vido zich niet op zijn best laten zien en na de goed laatste wedstrijden hoopte Vido op revanche. Waar Vido de vorige keren goed uit de startblokken kwam, gebeurde dit helaas vandaag niet. Door niet scherp te starten keek Vido in een mum van tijd tegen een 4-0 achterstand aan. Het was Joost Gouwenberg die door middel van een doorloopbal wat terug deed voor Vido, maar dit zou ook het enige doelpunt voor Vido zijn voor de rust. Met rust stond het 6-1 voor de gasten. Na rust speelde Vido beter, maar had moeite met de afronding van de kansen. Stormvogels was trefzekerder en het werd 1-7. Door een afstandsschot van Joost Gouwenberg werd het 2-7. Het tweede aanvalsvak stond lang in de aanval. Het had moeite echt goed vrij te komen en de kansen af te ronden. Het verdedigingsvak hield het goed dicht, waardoor het aanvalsvak steeds beter ging draaien. Een aantal hele mooie aanvallen werden er neergezet en uiteindelijk wist Tristan Struik in dit vak te scoren. Helaas voor Vido was dit te weinig voor deze wedstrijd en won Stormvogels met 10-3.

Volgende week moeten alle teams weer thuis spelen; dit zullen voor de C1 en D1 de laatste wedstrijden zijn van de najaarscompetitie. De C2 mag de week erop nog een uitwedstrijd spelen Assendelft tegen Furore.