KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

D1 van Vido sluit jaar goed af

WIERINGERWERF – Zaterdag 24 december moesten de ploegen van Vido een uitwedstrijd spelen. De D1 tegen Furore in Krommenie en de C1 tegen Roda uit Westzaan.

De D1 mocht om 10 uur hun wedstrijd beginnen. De thuiswedstrijden voor dit team werden winnend afgesloten; alleen in de uitwedstrijden werden nog geen punten gepakt. Vandaag tegen Furore welke lager stond in het klassement moesten er mogelijkheden zijn. Helaas kon een aantal kinderen niet meedoen doordat griep roet in het eten gooide, maar gelukkig met 1 wissel ging dit team op pad. Furore begon de wedstrijd goed en wist de korf als eerste te vinden, maar door 2 doelpunten van Thijmen Roelofsen kon Vido de voorsprong pakken. Het ging een hele tijd gelijk op, maar Vido wist de rust met een fijne 3 punten voorsprong in te gaan. De ruststand was 4-1 voor Vido; Finn Schellevis maakte een mooi doelpunt en Thijmen Roelofsen wist voor rust zijn derde treffer te maken. Na rust ging Vido goed door en was de betere ploeg. Sterre Koopman maakte de 5-1, waarna Furore door 2 tegentreffers de spanning wat terug bracht in de wedstrijd. De twee doelpunten van Finn Schellevis maakte dat de winst binnen was. Een heerlijke overwinning zo aan het einde van jaar.

De C1 moest naar Koog a/d Zaan om de wedstrijd tegen Roda te spelen. De C had nog geen wedstrijd gewonnen, maar had de top 3 op dit moment ook gehad. Tegen Roda zouden er kansen kunnen liggen. Roda bleek een taaie ploeg te zijn en kwam dan ook op 1-0 voorsprong. Het eerste aanvalsvak had meteen aan het begin een aantal mooie kansen welke helaas er niet in gingen. Het was Emma Gouwenberg die uiteindelijk de gelijkmaker maakte. Maja Kobzdej maakte de 1-2, waarna het eigenlijk te snel weer 2-2 werd. Voor rust wist alleen Emma Gouwenberg te scoren en ging Vido met voorsprong de rust in ging. De tweede helft speelde Vido wat wisselvallig en kende een moment dat het wat verslapte en Roda hier de betere van de twee was. Roda kwam daardoor ook terug naar 3-3. Vido herpakte zich en ging weer feller spelen. Een aantal spelers van Roda speelde fysiek waar niet voor gefloten werd en mede daardoor kon Roda uitlopen naar 5-3. Door de niet bestrafte overtredingen kon Vido niet heel veel meer brengen en werd het uiteindelijk 6-4 voor Roda. Het laatste doelpunt werd ook gemaakt door Emma Gouwenberg via een mooie doorloopbal.

Op 7 januari is de eerstvolgende wedstrijd voor Vido. De C1 mag het thuis opnemen tegen ZKC uit Zaandam.