Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

CVW weet weer wat verliezen is, Flevo thuis kansloos tegen Meervogels en DWOW wint van directe concurrent

WIERINGERMEER – Zaterdag kwam er een einde een fraaie reeks overwinningen voor CVW. In Slootdorp werd met 1-2 verloren van middenmoter Sporting Krommenie. Kevin de Bruin tekende voor de enige treffer. Flevo liep vandaag tegen een jammerlijke 1-4 nederlaag aan. Na een half uur had het veel betere Krommenie al drie keer gescoord met kans op meer. Flevo kon hier bar weinig tegenoverstellen. Na een schaarse uitbraak kwam Sander Beemsterboer alleen voor keeper. De afronding liet echter te wensen over (zie filmpje). In de 2e helft kon Freek Vrenegoor de eretreffer maken.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ook Meervogels vond nog één keer het net waardoor het 1-4 werd. Flevo zakt door dit resultaat naar de 6e plek. DWOW heeft de rode lantaarn overgedragen aan Texel ’94. In de eerste helft werd het 1-0 door Mats Berends. In de 42e minuut moesten de Wieringerwervers met 10 man verder na 2 x geel van Yoran Kluvers. In de tweede helft wisten de eilandbewoners niet echt raad met de geboden ruimte. Omdat ook DWOW niet in de beste vorm stak was het voor de neutrale toeschouwer niet echt genieten vandaag. In de 70e minuut werd Martijn van Oers in de 16 gevloerd. De penalty die erop volgde werd vakkundig verzilverd door Byarn Quinten (zie film). Het werd nog billenknijpen in de slotfase. Texel maakte de 2-1 en gaf nog vol gas. DWOW gaf de wedstrijd echter niet uit handen en kon de drie punten bijschrijven en 2 posities klimmen.