Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

CVW pakt winnende draad op, DWOW op wilskracht naar 3 punten in slotminuut en Flevo botst met Schagen naar gelijk spel

SLOOTDORP – CVW hield zaterdag drie punten over aan het thuisduel met RCZ. Met 2-1 werden de bezoekers uit Zaandam aan de kant gezet. (Doelpunten: eigen doelpunt van RCZ en Ruben Meijer)

WIERINGERWERF – DWOW heeft de weg omhoog gevonden. Na de benauwde 1-0 zege, in de laatste minuut, tegen Kleine Sluis ziet het er een stuk beter uit dan rond de winterstop. De overwinning werd door kenners als terecht bestempeld. Vanuit een hoekschop kwam de bal bij Joop Groot, deze gaf een panklare voorzet waarbij Bauke Brandsma alleen nog koppend hoefde te knikken. Kleine Sluis kreeg ook wel kansen. Stand Inn keeper Bryan Vogelzang (Stijn Kral en Siem van Oers waren afwezig) bleek echter een betrouwbare sluitpost.

Deze slideshow vereist JavaScript.

MIDDENMEER – In de clash tussen Flevo en Schagen United gingen vandaag diverse spelers tot het randje en soms erover. In het eerste kwartier had Flevo weinig in te brengen, Schagen had al met 0-2 voor kunnen staan. Bij de eerste de beste uitbraak kon Sidney Schaafstra gevaar stichten in het doelgebied van Schagen. Een zelf opgezette aanval werd vakkundig met een doelpunt beloond. Kort daarna kon Kelvin Zomerdijk heerlijk uithalen vanaf de 16. Nauwelijks gehinderd door enige weerstand van de Schager verdediging werd het 2-0. De wedstrijd werd wel wat onvriendelijker. De scheidsrechter leek bij de meeste beslissingen een lichte voorkeur te hebben voor de gasten. De 2 rode kaarten, nog in de eerste helft (voor Wout Huijbregts en Kelvin Zomerdijk), waren eigenlijk onnodig, echter niet onterecht. En zo zag het er opeens een stuk somberder uit voor de Middenmeerders. Schagen maakte de aansluitingstreffer in de 56e minuut. Kort daarop was er een botsing tussen de keeper van Schagen United en Freek Vrenegoor. Het spel lag toen stil en in deze tumultueuze fase werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Na de hervatting scoorde Schagen nog 1 keer. Verder liet Flevo het niet komen waardoor de eindstand 2-2 werd. Een punt waar Flevo gezien de omstandigheden nog wel tevreden over kon zijn. Schagen schiet met het punt niet veel op, staat nu op de 12e plek.