Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

CVW krijgt klop in Opperdoes, DWOW koestert punt en Flevo loopt tegen forse nederlaag aan

OPPERDOES – Zaterdag ging CVW in en tegen Opperdoes kopje onder in drijfnatte omstandigheden. Tegenover de doelpunten van Kevin de Bruin en Lex Zeeman stelde Opperdoes er maar liefst 5 tegenover. Door dit resultaat raken de Slootdorpers verder verwijderd van de koplopers en zien als nummer drie tegenstander Opperdoes naderen tot 3 punten.

HOOGKARSPEL – DWOW speelde vandaag in Hoogkarspel tegen S.C. Spirit (nummers 12 tegen 13). Een heus degradatieduel dus. In de eerste helft was DWOW toch wel de bovenliggende partij, echter dit overwicht werd naarmate de rust in beeld kwam minder en resulteerde in een doelpunt voor Spirit. In de tweede helft kon Sylvan Schipper de 1-1 aantekenen. Het doel was op dat moment onbemand omdat de keeper na een redding naast het doel terecht was gekomen. Na een counter kwam een speler van Spirit vrij voor de keeper en maakte er 2-1 van. DWOW gaf niet op en kon langszij komen door een rake kopbal van Joey Noor uit een corner van Byarn Quinten. Toch leek Spirit in de slotfase de drie punten thuis te houden na een strak schot: 3-2. Quinten dacht daar anders over en wist met een fraaie vrije trap het net te vinden. Eindstand dus 3-3. Beide ploegen schieten met deze remise niet veel op en omdat nummer laatst Texel ’94 ook gelijk speelde blijft de situatie onderin onveranderd.

MIDDENMEER – Flevo liep vandaag tegen een zware nederlaag aan. In Wormerveer werd met 7-3 verloren. Flevo komt door deze uitslag in een grote groep middenmoters terecht. De tweede periode is nog wel mogelijk. Er zal dan in ieder geval volgende week thuis met Schagen United afgerekend dienen te worden.