Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

CVW gaat voor laatste strohalm, Flevo maakt zich op voor kampioenswedstrijd en DWOW moet winnen voor direct lijfsbehoud

SLOOTDORP – CVW speelt morgen, zaterdag 27 mei, haar laatste wedstrijd in de competitie. Om 14.30 zal er thuis worden afgetrapt tegen WSV. Er zijn twee opties voor de Slootdorpers. Directe degradatie of een plek voor lijfsbehoud in de nacompetitie. Bij verlies of een gelijk spel is degradatie naar de 5e klasse vrijwel zeker een feit. Sporting Krommenie, die een plaats boven CVW bivakkeert speelt tegen het nog puntloze RCZ. Het ligt dus niet in de lijn der verwachting dat de Krommenieërs hier punten laten liggen. 2 punten boven CVW staat het al uitgespeelde Alcmaria Victrix. Dus, voor de goede rekenaars:  Bij winst van de Slootdorpers wippen ze over de Alkmaarders heen en mag CVW proberen via de nacompetitie ook volgend seizoen 4e-klasse te spelen.

MIDDENMEER – Maandag 2e Pinksterdag staat in Middenmeer al een week roodomrand op de kalender. In deze allesbeslissende wedstrijd, thuis tegen Dynamo, moet het gebeuren. Bij winst zijn de Middenmeerders kampioen en zullen ze volgend seizoen in de  2e-klasse acteren. Dat zou een enorme prestatie zijn, zeker gezien het feit dat het team vorig jaar ook al promoveerde, van de 4e naar de 3e klasse. Bij een gelijkspel of verlies van Flevo kan Always Forward of Schagen United nog roet in het kampioensmaal gooien. Het goede nieuws is dus dat Flevo het helemaal in eigen handen heeft en met een indrukwekkende serie bezig is. Van de laatste 11 wedstrijden werd er 10 keer gewonnen en slechts 1 keer gelijk gespeeld (tegen nummer 2 Always Forward). Het belooft een legendarische wedstrijd te worden met veel publiek. Aanvang 14.00 uur.

WIERINGERWERF – DWOW heeft 2e Pinksterdag heeft nog een reële kans om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Zelf zullen de Wieringerwervers dan in ieder geval thuis moeten winnen van het laag geklasseerde Strandvogels. Omdat de twee teams die net boven DWOW staan (RKEDO en Grasshoppers) elkaar vandaag treffen zal er bij het bijschrijven van drie punten in ieder geval boven één van deze teams worden geëindigd en een langer verblijf in de 3e klasse zijn gewaarborgd.  Bij elk ander scenario volgt de nacompetitie. Aanvang: 14.00 uur

Laat meer zien
Back to top button