AtletiekLokaal nieuwsNieuwsSport

Cross country running in het Dijkgatbos

WIERINGERWERF – Zondag 13 november is het prachtige Dijkgatbos in de Wieringermeer hét decor van een uniek hardloopevenement. Voor de 37e keer organiseert Atletiekvereniging Wieringermeer e.o. de Dijkgatboscross voor hardlopers van jong tot oud.

Wil je écht een betere hardloper worden? Waag je dan eens aan de crossloop, en dan vooral de mooie Dijkgatboscross. Deze cross is geheel onverhard en voert tussen de loof-en naaldbomen, over uitdagende paden, met enkele hindernissen van het paardenparcours. Door cross country running verbetert de stabiliteit van je enkels, worden je heupspieren sterker, werk je aan je aerobe vermogen en aan een sterkere mentale gesteldheid. Hardlopen door de natuur is natuurlijk ook gewoon leuk. Het is natuurlijk best een beetje zwaar, een beetje vies, maar het afzien geeft een enorme adrenaline kick. Regelmatig crossen maakt je een betere hardloper.

Er is een korte afstand (6 km), en voor de meer ervaren hardlopers de lange afstand (10 km). Kinderen en jeugd lopen afstanden afhankelijk van hun leeftijd. Ben je een hele fanatieke hardloper en train je voor (halve)marathons of trailruns, ga de uitdaging aan, en loop gelijk het hele All4running Crosscircuit waar deze Dijkgatboscross deel van uitmaakt. Loop voor de winst in je leeftijdscategorie en win flinke prijzen in het totaalklassement! Schrijf je alvast in op www.crosscircuit.nl.

De start vindt plaats vanaf de Snippenweide aan de Noorderdijk 23a Wieringerwerf.
10:00 uur  jeugd t/m 9 jaar 1000 meter
10:10 uur 10/12 jaar 1500 meter
10:25 uur  13/15 jaar 2500 meter
10:45 uur  16/18 jaar 4000 meter
11:15 uur  dames en heren trimmers 6000 meter

Laat meer zien
Back to top button