Lokaal nieuwsNieuws

Coronasnelteststraat geopend op Agriport

MIDDENMEER – Ondernemers Nico Knibbe en Joep Kieft, die beiden op Agriport actief zijn, openen een coronasnelteststraat langs de A7 bij Agriport. Er wordt gebruik gemaakt van een, door het RIVM goedgekeurde, coronasneltest. De test wordt afgenomen door medewerkers die geschoold zijn door een medisch specialist. Binnen 15 minuten is de uitslag bekend.

‘’We hebben als ondernemers direct te maken met de gevolgen van het Covid-19 virus en medewerkers die getest moeten worden zijn soms 5 dagen niet inzetbaar. We zijn geïnspireerd door een ondernemer uit Flevoland die meerdere teststraten heeft, en sinds kort werken we nauw samen. We merken dat er ook in onze regio veel behoefte is aan een snelle test uitslag dus we hebben het initiatief genomen om vroegtijdig RIVM goedgekeurde testen te kopen’’, aldus de initiatiefnemers. De twee ondernemers zien een grote vraag in de regio. Alleen al op Agriport werken op de datacenters, de glastuinbouwbedrijven en alle bedrijven daaromheen al ca 4.000 mensen. Werkgevers en werknemers willen zekerheid en zijn allemaal zoekende. Maar initiatiefnemers richten zich op alle ondernemers in de Kop van Noord-Holland.

Alles is erop gericht om de mensen vakkundig en zo snel mogelijk te helpen. Via de website sneltestuitslag.nl kunnen mensen met coronaklachten een keuze maken bij de gewenste locatie en het tijdstip. Na 15 minuten krijgt men digitaal de uitslag. Bedrijven en instanties kunnen zich ook aanmelden en meerdere testen kopen zodat medewerkers met klachten direct terecht kunnen. De teststraat op Agriport is op werkdagen geopend van 8.00 tot 20:00 uur en op zaterdag tot 16:00 uur. De teststraat is ingericht aan de Koggenrandweg 8. De kosten van een test bedragen € 75,00. Voor meer informatie info@sneltestuitslag.nl of www.sneltestuitslag.nl

Laat meer zien
Back to top button