Lokaal nieuwsNieuwsOnderwijs

Controle op Rsg Wiringherlant voor een veilige school

WIERINGERWERF – Op 14 februari zijn de kluisjes van de leerlingen gecontroleerd op Rsg Wiringherlant in Wieringerwerf. Ook in andere ruimtes zoals bij de scooters, in klaslokalen, de aula en toiletten is een controle uitgevoerd. Er werd gecontroleerd op verboden middelen, zoals drugs. Het betrof een preventieve actie waarbij de school ondersteuning heeft gekregen van de gemeente, politie en de firma Securitas met een drugshond. Er werden geen drugs gevonden.

Signaal afgeven: drugs zijn verboden op school
De directie van school, politie en de gemeente zijn tevreden over de actie. Met de controle wordt een duidelijk signaal gegeven aan de leerlingen: drugs zijn verboden op school. Deze actie sluit aan bij soortgelijke acties op andere middelbare scholen in de regio.

Convenant Veilige School
Rsg Wiringherlant, de politie en de gemeente Hollands Kroon gaan op korte termijn het convenant met de naam ‘de Veilige School’ ondertekenen. In het convenant staan gezamenlijke afspraken om te zorgen voor een veilig schoolklimaat. Hier hoort onder meer het uitvoeren van deze controles bij.

Laat meer zien
Back to top button