ConcertEr op uitLokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

Concert ten bate van het monument herdenkingsstenen Joods Werkdorp

WIERINGERWERF – ‘Wij willen de mensen die tussen 1934 en 1941 gewoond en gewerkt hebben in het Joods Werkdorp in Slootdorp en vermoord zijn door het naziregime, niet vergeten. Daarom het initiatief voor realisatie van een monument met bijna 200 herdenkingsstenen, met naam leeftijd en plaats van overlijden, voor iedere persoon die vanuit het Joods Werkdorp in vernietigingskampen is vermoord.’vertellen de initiatiefnemers van het herdenkingsmonument.

Als onderdeel om de kosten te bestrijden zal er op zondag 27 oktober een concert worden gehouden in de theaterzaal van de Cultuurschuur. Tijdens dit benefietconcert kan er worden geluisterd naar Bright Singing uit Middenmeer o.l.v. Dennis van der
Heijden. Dit kwalitatief hoogstaande koor met ca. 55 zangers en zangeressen, met pianobegeleiding van Remi Gunther, zingt zeer herkenbare lichte muziek.

Ook zal het Niedorps Salon Orkest, bestaande uit 6 zeer ervaren muzikanten op piano, 2 violen, cello, bas en klarinet, licht klassieke en hedendaagse goed in het gehoor liggende muziek ten gehore brengen. Tussen de optredens zal vertelt worden over de historie van het Joods Werkdorp, de ontruiming op 20 maart 1941 door de SS en het afvoeren van het merendeel van de werkdorpbewoners naar concentratiekampen.

Het oprichten van het monument “herdenkingsstenen Joods Werkdorp” is een initiatief van Historisch Gemeenschap Wieringermeer. De Cultuurschuur Wieringerwerf is sponsor van dit concert

Laat meer zien
Back to top button