KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Competitie afgesloten bij Vido

WIERINGERWERF – Op zaterdag 18 juni mochten de E en D1 pupillen van Vido de competitie thuis afsluiten. De D2 had vorige week hun laatste wedstrijd al gespeeld.

De E1 was al kampioen dus deze wedstrijd was op papier nog een formaliteit. Desalniettemin wilde dit team de laatste wedstrijd wel winnen. Bij Apollo werd met 6-0 gewonnen dus er lagen zeker mogelijkheden. Echter bleek al snel dat Apollo een sterkere speler binnen de lijnen had welke domineerde aan Apollo-zijde. Dit zorgde ervoor dat Vido al snel tegen een achterstand aan stond te kijken. Met rust was het al 6-1 voor Apollo en uiteindelijk werd het 10-1. De strafworpenserie was ook in het voordeel van Apollo; zij wonnen deze met 3-1.
Enigszins teleurgesteld na dit verlies kwam daarna gelukkig snel de vreugde van het kampioenschap en vond de huldiging plaats. Een prachtige prestatie voor dit team!

De D1 had op papier nog kans op het kampioenschap, maar dan moest het wel winnen van Stormvogels en OKV moest verliezen van BEP. In eigen hand hadden zij dit zeker niet. Voor de wedstrijd goed benadrukt dat er fel gestart moest worden en dit deed Vido. In het eerste kwart kwam Vido met een doorloopbal en een uitstartbal van Joost Gouwenberg op een 2-0 voorsprong. Stormvogels kwam op 2-2, maar door Maja Kobzdef die twee keer scoorde werd de rust ingegaan met een 4-2 voorsprong. Na de rust speelde Vido goed, zelfs beter als in de eerste helft. Chimene Koghee maakte met een mooi kansje de 5-2. Het werd 5-3, waarna Joost en Emma Gouwenberg beide door middel van een doorloopbal het verschil op 4 punten zette. Na de 7-4 scoorden voor Vido Maja Kobzdef en Vicky Zhu en zij zorgden voor de eindstand van 9-4. Na de wedstrijd werd snel in de app gekeken wat OKV gedaan had, maar als snel bleek dat zij gewonnen hadden en Vido op een tweede plaats eindigde. Een prachtige tweede plaats waarbij mooie overwinningen waren behaald.

Na de zomervakantie wordt er weer een nieuwe competitie begonnen, waarbij Vido met een C 8-tal, een D 8-tal en een D 4-tal uit zal komen in de competitie.