GemeentenieuwsLokaal nieuwsNieuws

College stelt raad voor om panden in Wieringerwerf aan te kopen

WIERINGERWERF – De metamorfose van het winkelgebied aan de Terpstraat in Wieringerwerf krijgt steeds meer vorm. Het plein wordt vernieuwd, er komt een aantrekkelijk wandelgebied voor de winkels, parkeerruimte en meer groen.

Uit bespreking van de plannen met de bewoners en winkeliers voor het winkelgebied aan de Terpstraat kwam de wens om de bevoorrading van de winkels aan de achterkant van de winkels mogelijk te maken. Daarvoor moet de gemeente het pand van de Lidl aankopen. De gesprekken daarover zijn nu positief afgerond. De gemeenteraad ontvangt het voorstel om tot aankoop over te gaan. Het besluit op dit voorstel wordt in de tweede helft van januari 2020 verwacht.

De ontwikkeling van het gebouw voor de hulpdiensten en de gemeentewerf aan de Medemblikkerweg gaat snel. In dit gebouw worden de brandweer, politie, Ambulancezorg en de gemeentewerf ondergebracht. De bestaande gebouwen in Wieringerwerf komen rondom de zomer van 2020 vrij. Hollands Kroon heeft onderhandelingen gevoerd met de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord over de aankoop van de ambulancepost aan de Dr. Tamsmalaan in Wieringerwerf. Deze zijn afgerond. Ook voor de aankoop van dit perceel ontvangt de gemeenteraad voor de vergadering van januari een voorstel tot aankoop.

Laat meer zien
Back to top button