KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

C1 Vido pakt overtuigend de winst

WIERINGERWERF – Op zaterdag 20 april moesten beide Vido teams een wedstrijd spelen. De C1 moest thuis tegen Haarlem en de C2 in Alkmaar tegen Celeritas. Om 10 uur startte de C1 hun wedstrijd tegen de zwart witte ploeg uit Haarlem. In de eerste aanval meteen een paar kansen, maar Haarlem was zekerder in hun eerste aanval en kwam met 1-0 voor. Het duurde gelukkig niet heel lang voordat Emma Gouwenberg de gelijkmaker maakte. Het tweede aanvalsvak, welke het vorige week lastig had, begon nu sterker aan de wedstrijd en kon de aanvallen goed neerzetten. Het was Tristan Struik die voor de voorsprong voor Vido zorgde. Het bleef in de eerste helft een tijdlang 2-1. Chimene Koghee maakte via een doorloopbal 3-1, waarna Emma Gouwenberg net voor rust de 4-1 maakte. In de rust gehamerd op het geconcentreerd blijven en de aangeef vanuit de ruimte neer zetten. Dit laatste lukte en hierdoor creëerde Vido veel kansen. Vido was echt de betere van de twee en wist na rust uit te lopen naar een 6-1 door doelpunten van Emma Gouwenberg en Maja Kobzdef. Het werd 6-3, maar door wederom Emma Gouwenberg en Chimene Koghee via een doorloopbal en afstandschot was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Vido kon nog doordrukken en het zou uiteindelijk 11-3 voor Vido worden. De laatste doelpunten werden gemaakt door Tristan Struik, Emma en Joost Gouwenberg. Een heerlijke overwinning!

De C2 begon hun wedstrijd om 10.30 uur in Alkmaar. Vorige week knap gewonnen van deze ploeg, maar Celeritas is een ploeg waar Vido het altijd wel lastig tegen heeft. Celeritas was in de eerste helft de betere van de twee. Was even feller en benutte de kansen beter. Het zou dan ook 6-0 met rust zijn in het voordeel van de Alkmaarders. De tweede helft een hele andere wedstrijd, waarbij Vido heel goed verdedigde en weinig kansen weggaf. Ook Celeritas verdedigde goed en hierdoor ontstonden er vrij weinig opgelegde kansen voor beide ploegen. De ploegen hielden elkaar dus goed in evenwicht. Uiteindelijk zou er in de tweede helft helemaal niet gescoord gaan worden. Voor Vido jammer dat de eerste helft wat onwennig begon, maar door de goede tweede helft ging de ploeg met opgeheven hoofd weer richting de Wieringermeer.