KorfbalLokaal nieuwsNieuwsSport

C1 en D1 Vido pakken de punten

WIERINGERWERF – Op zaterdag 30 september mochten alle teams van Vido een uitwedstrijd spelen. De beide C teams kwamen als eerste in de ochtend in actie. De C1 moest tegen Apollo in Heerhugowaard om 10 uur. Thuis werd tegen dit team netjes gewonnen, maar het was vandaag nog niet gezegd nu weer te gaan winnen. Vido vandaag in het rood aangezien Apollo ook de blauw gele kleuren draagt begon de wedstrijd dus om 10 uur. Het duurde lang voordat er gescoord werd. Beide teams verdedigden goed en Vido had moeite met het fysiek verdedigen van Apollo. Uiteindelijk wist Joost Gouwenberg de eerst twee doelpunten op het scorebord te zetten. De eerste via een doorloopbal en de tweede via een mooi ingeschoten wegtrekballetje. De 2-0 zou ook de ruststand zijn. Beide teams kregen kansen, maar gelukkig voor Vido wist Tristan Struik welke prachtig vanuit de diepte vrijgespeeld werd door Maja Kobzdej, de 3-0 te maken. Het werd nog spannend voor Vido, want het werd 3-1 en vlak daarna 3-2. Joost Gouwenberg zorgde voor het laatste doelpunt 8 minuten voor tijd door na een mooie actie een doorloopbal te scoren. Een hard werkend Vido was er te zien in Heerhugowaard welke dik verdiend de punten mee naar huis nam.

De C2 moest ook om 10 uur spelen, maar dan in Alkmaar tegen Celeritas. Celeritas had al twee wedstrijden gespeeld; een gewonnen en een verloren. Doordat de teams maar een keer tegen elkaar spelen is het lastig in te schatten hoeveel kans er is om te winnen. Vido begon de wedstrijd goed, maar al snel bleek Celeritas net even beter te zijn. Vido hield zich goed en werkte hard tot het einde. Hierdoor bleef Vido het Celeritas moeilijk maken en werd het uiteindelijk 5-1 voor de Alkmaarders. Zilvan Koopman wist als enige voor Vido te scoren. Hard gewerkt en goed gespeeld.

De D1 van Vido doet het supergoed. Na twee ruime overwinningen en een gelijkspel begon in deze poule de returnwedstrijden. De D1 moest even voor 12 uur in Amsterdam tegen Swift spelen. Vido was thuis veel te sterk voor dit team en ook vandaag was het krachtsverschil goed te zien. Vido kon beter overspelen en creëerde meer kansen. Met rust stond het 5-0 en ook in de tweede helft wist Vido 5 doelpunten te maken, wat de eindstand 10-0 maakte. De doelpunten werden gemaakt door Arsema Tesfalem (6x), Suhair Jemal (2x), Daniël Keekstra en Arsema K. Deze winst maakt het voor dit team dus mogelijk om volgende week thuis tegen AW/DTV kampioen te worden. Volgende week de D dus thuis, maar ook de beide C teams.