Lokaal nieuwsNieuws

Brandweer Slootdorp herdenkt omgekomen brandweer collega’s

‘Op 20 oktober 1986 kwam Hendrik Brouwers om bij een noodlottig ongeval tijdens een oefening bij de bunkers van Den Oever. Dit is één van de redenen dat de Blusgroep Slootdorp jaarlijks op de derde zaterdag in juni het ereteken maakt om stil te staan bij de gevallen brandweerlieden’ – Foto: Aangeleverd

SLOOTDORP – Brandweer Slootdorp zal morgen tijdens de nationale brandweerherdenking het ereteken maken, uit respect aan onze omgekomen brandweer collega’s. In het bijzonder één collega die is omgekomen uit de eigen blusploeg. Dat is inmiddels bijna 32 jaar geleden. ‘De huidige blusploeg heeft hem niet gekend als collega brandweerman, maar hij is wel een deel van ons. Een stukje verleden van Brandweer Slootdorp wat wij allen bij ons dragen. Het geeft onze kwetsbaarheid aan. Voor ons “zo gewoon“, opleiding, oefenen, uitrukken, wat toch zulke fatale gevolgen kan hebben.’ schrijft het brandweerkorps op de Facebookpagina.

Uiteraard bent u welkom om deze herdenking bij te wonen. Om exact 13:00 uur zullen we op de ijsbaan in Slootdorp 2 stralen water een boog laten vormen. Gedurende 1 minuut houden we deze in stand. Daarna bent u welkom om een kopje koffie te komen drinken in de kazerne aan de Schoolstraat 6 in Slootdorp.

Laat meer zien
Back to top button