Agrarisch nieuwsBedrijvennieuwsLokaal nieuwsNieuws

Boerenversmarkt: Even voorstellen Natuurlijk Hopmans

WIERINGERMEER – Een van de deelnemers aan de Boerenversmarkt op 9 en 10 september in Middenmeer is Natuurlijk Hopmans, inmiddels een vast gezicht op de markt met een prachtige kraam tuinplanten.

Van oudsher een traditioneel akkerbouwbedrijf en sinds 2006 uitgebreid met een vaste tuinplantenkwekerij. Met name Hebe Addenda en Heuchera Indian Summer worden hier op de kwekerij geteeld. Alles voor de afzet naar grote tuincentra in binnen- en buitenland. Rudolf Hopmans is degene die deze stap gezet heeft na zijn jarenlange ervaring als marketeer bij een grote chrysantenveredelaar in Hensbroek. Inmiddels is de kwekerij een behoorlijk uit de hand gelopen hobby. De containervelden beslaan zo’n 2 hectare en sinds begin 2014 beschikt de kwekerij over een eigen kas van 2000 m2.

Naast dat er met name afzet is naar tuincentra in binnen- en buitenland is het ook mogelijk in het seizoen als particulier bij Hopmans op de tuin te kopen. 1 plant of 10 iedere particulier is welkom om te kopen maar ook om te kijken! Elk jaar draaien er altijd een aantal proefpartijen met vaste planten, zo ook dit jaar, Astransia’s, Delphinium’s, Anemonen, Geraniums en Aconitum. Allemaal geschikt voor de particuliere verkoop in verband met de kleinere partij aantallen.

Graag tot ziens op de Boerenversmarkt! www.boerenversmarkt.com

Laat meer zien
Back to top button