Agrarisch nieuwsBedrijvennieuwsLokaal nieuwsNieuws

Boerenversmarkt: Even voorstellen Koolen Champignons

WIERINGERMEER – Eén van de deelnemers aan de Boerenversmarkt op 9 en 10 september in Middenmeer is Koolen Champignons. Vandaag stellen we u voor aan de familie Koolen en hun kwekerij…

Het kweken van paddenstoelen is een ambacht. Het is vakwerk. Om de hoogste kwaliteit en hoogste leversnelheid te garanderen, hebben we ons kweekproces de afgelopen jaren steeds verder verfijnd. We werken standaard op een milieuvriendelijk basis en zonder bestrijdingsmiddelen. De pure smaak en optimale versheid op het bord, daar gaat het om. Hoe we dat doen?

Onze paddenstoelen groeien in speciale, donkere ruimtes, cellen genaamd. Elke cel heeft een cyclus van 5 weken van het vullen van de bedden met compost tot de laatste oogst.

Het bedrijf is door de jaren heen flink gegroeid. Zo worden en naast de oude vertrouwde witte champignons, nog veel andere soorten paddenstoelen eigenhandig gekweekt in de inmiddels drie kwekerijen die zich verspreid over het land bevinden. En heeft Koolen Champignons eigen verpakkingslijnen die op vele verschillende wijze de producten kunnen inpakken. Daarnaast er is een nieuwe tak van sport ontwikkeld. Een tak waar wordt geluisterd, geproefd en gemaakt. In combinatie met andere groenten en plantaardige eiwitten worden er van de verschillende soorten champignons nieuwe producten gemaakt. Biologisch of klassiek, bevroren of vers, rauw of voorgekookt, veganistisch of vegetarisch. Over smaak valt immers niet te twisten.

Wat een champignon zo lekker maakt?
Puur vakmanschap. En een beetje liefde.
Koolen Champignons. Dé paddenstoelenteler.
Al veertig jaar puur vakmanschap.

Graag tot ziens op de Boerenversmarkt! www.boerenversmarkt.com

Laat meer zien
Back to top button