Er op uitEvenementGemeentenieuwsLokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Boekpresentatie ‘Het verhaal van Hollands Kroon’ 

HOLLANDS KROON – Woensdagavond 29 november 19.00 uur is het zover: de presentatie van het nieuwe boek de canon Hollands Kroon. Kom en ontdek het rijke verleden én de toekomstige perspectieven van onze gemeente.

Een overzicht van onze geschiedenis
Op 29 november onthult Hollands Kroon trots de gedrukte versie van ‘Het verhaal van Hollands Kroon’: Een boek dat is ontstaan vanuit de wens van het Cultureel Platform Hollands Kroon en de historische verenigingen om een chronologische samenvatting te hebben van de geschiedenis van onze fusiegemeente.

Hollands Kroon is een grote gemeente met een diverse ontstaansgeschiedenis. Een toegewijde groep vrijwilligers heeft de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan een overzicht hiervan. Met behulp van de methode van een geschiedeniscanon, is geprobeerd om aan de hand van cruciale gebeurtenissen, personen en voorwerpen de lokale geschiedenis op een rij te zetten. ‘Het verhaal van Hollands Kroon’ kan gaan dienen als basis om ons erfgoed te begrijpen. Het nodigt uit om verder te leren over de geschiedenis via onze lokale erfgoedorganisaties.

Geschiedenis is ook een verhaal van vernieuwing
‘Het verhaal van Hollands Kroon’ is straks ook online te raadplegen via canonvannederland.nl/noord-holland. En net als zoals de landelijke Canon van Nederland, is ook dat van Hollands Kroon een verhaal in beweging. Dat betekent dat toekomstige nieuwe ontdekkingen en inzichten steeds zullen leiden tot vernieuwing van ons geschiedenisverhaal. Een ontwikkeling die we kunnen volgen via de online updates van de canon.

Opbrengsten ondersteunen de lokale erfgoedorganisaties
Na de boekpresentatie is het boek te koop bij de lokale erfgoedorganisaties in Hollands Kroon. Met de opbrengsten worden de stichtingen en verenigingen ondersteund die al jaren zorg dragen voor het behoud van het erfgoed in onze gemeente. Zij vervullen de belangrijke taak de historie betekenis van onze gemeente levend te houden. Zodat ook de nieuwe generaties de rijke inzichten die hierin opgeslagen liggen kunnen inzetten ter verbetering van de toekomst.

Komt u ook? U bent van harte welkom!
Naast de boekpresentatie is er deze avond aansluitend ook een brainstormsessie over het toekomstige project om het honderdjarige bestaan van de Zuiderzeewerken te vieren.

Laat meer zien
Back to top button