HandbalLokaal nieuwsNieuwsSport

Blije gezichten bij DWOW handbal

WIERINGERWERF – Zondag was het puur genieten voor de handballiefhebbers van een prachtig toernooi voor de F-jes in de Zuiderzeehal. Alles was goed voor elkaar, met de wedstrijden en de spelletjes die als intermezzo klaargezet waren door de vrijwillige B en C meiden. En vooral veel lachende koppies. Ondanks een puzzeltje in het speelschema, was het een geslaagde ochtend, met plezier, limonade en chips. Na dit jongste spektakel kwamen de “echte” wedstrijden.
Te beginnen met de E1 dames, die kregen een verrassing van de Sint. Een nieuwe mascotte voor in het doel. Die heeft zijn werk net zo goed als de meiden gespeeld hebben. Wat een bloedstollend spannend wedstrijd! De eerste helft eindigde in een 1-2 achterstand. De tweede helft waren de meiden even in war door een harde val van een van de sterke DWOW aanvallers waardoor ze een paar doelpunten tegen kregen. Uiteindelijk hebben ze zich terug gevochten naar een mooi eindresultaat.  Een 4-5 verlies, maar het beste resultaat tot nu toe!
De D1 mocht net als de E1 ook tegen Tonegido opdraven. Vooraf werd besproken hoe ze het begin de wedstrijd aan zouden pakken. Maar ondanks een 3-0 voorsprong met de rust was het wat flets. Na de rustspeech van de coaches gingen de Dames de tweede helft furieus van start en wisten de dames door een paar serieus prachtige goals uiteindelijk een 12-2 overwinning binnen te slepen. Na afloop werden deze dames zijn ook nog verrast door ‘Sint Munster’ met een heerlijke chocoladeletter.

Als laatste de C1, die moesten óók tegen Tonegido. De coach had al wat verhalen gehoord en aan de eerdere uitslagen zag Maaike dat het een pittige pot zou worden. Maar vooraf werd aangegeven dat ze het als een trainingswedstrijd gingen bekijken. In de verdediging werd er keihard gewerkt en er werd harder gespeeld, wat resulteerde in een gele kaart en 2 minuten tijdstraf. In de aanval hadden ze het zwaar, met een verdediger van bijna 2 meter en een geweldige keepster kwam DWOW er moeilijk langs. De ruststand was 0-10. Doel werd om de nul van het bord te halen. Daar gingen ze de tweede helft voor, en waar ze op hebben getraind hadden deden ze ook, altijd doorgaan. Dat resulteerde in een paar mooie doelpunten. C1 heeft nog een lange weg te gaan, maar de harde werklust is geweldig om te zien. Eindstand 3-19.