Er op uitLokaal nieuwsNieuwsToneel

Bijzonder toneelstuk in de Cultuurschuur ‘Wankel evenwicht’

WIERINGERWERF – In de wereld van de mantelzorger liggen pijn en humor dicht aan de oppervlakte. Dat gegeven inspireerde regisseur Gerda Klievink. Het resulteerde in het bitterzoete stuk ’Wankel evenwicht’, gespeeld door de theatergroep Kortsluiting 2.0.

Door gebruik te maken van het zogeheten Grieks koor krijgt het stuk een extra dramatische en vooral energieke lading. Deze toneelvorm stamt uit de tijd van de Grieken. Terwijl er een scene door bijvoorbeeld één of twee acteurs wordt gespeeld, geeft de rest op de achtergrond commentaar. Of ze vertellen wat er in het hoofd van een van de acteurs omgaat. Het is als een soort gesproken ondertiteling.

Het stuk kent twee verhaallijnen die een inkijkje geven thuis bij twee families. Bij de een is het de worsteling en ook de vraag van hoe om te gaan met een dementerende vader. Bij de ander zien we een beschadigde jonge vrouw en hoe haar naasten daar als mantelzorgers mee moeten dealen.

De voorstelling ´Wankel evenwicht´speelt morgenmiddag vanaf 14.30 uur in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. De entree bedraagt € 15,00 inclusief 2 consumpties. Reserveren kan via reserveringen@decultuurschuur.nl

Laat meer zien
Back to top button