Agrarisch nieuwsBedrijvennieuwsLokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Bijeenkomst drones en data voor agrarische ondernemers

‘In de toekomst zijn drones normaal in de akkerbouw’

WIERINGERMEER – Een Agri Drones & Data Centrum realiseren is een van de ambities in de Noordkop. Om die reden gaan droneondernemers en agrarische ondernemers met elkaar in gesprek tijdens de startbijeenkomst van dit project van Match2020, op vrijdag 14 juni. Agrarische ondernemers uit de Kop van Noord-Holland zijn welkom om zich nog
hierbij aan te sluiten. Droneondernemers presenteren zich tijdens deze bijeenkomst en geven een korte toelichting welke mogelijkheden zij zien voor de agribusiness in de Kop van Noord-Holland. Aansluitend ontmoeten drone- en agrarische ondernemers elkaar.

De data die drones leveren, zijn onderdeel van precisielandbouw. Die bieden nu én in de toekomst een belangrijke toegevoegde waarde. Het draait bijvoorbeeld om de verdere ontwikkeling van de praktische toepassingen van drones in landbouw, interpretatie van data en bijbehorend teeltadvies. Maar ook om het verbinden met data verkregen via andere technieken, het overdragen van kennis en ontwikkeling.

De startbijeenkomst gaat om de ontmoeting en verbinding van drone- en agrarische ondernemers. Meer zicht krijgen op de vragen van agrarische ondernemers op dit vlak is een ander doel, evenals een beeld van de kansen en mogelijkheden. Er wordt ook bekeken wat de volgende stap is in deze verkenningsfase en onderwijsinstellingen kunnen aansluiten. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot 7 juni via: match2020@dekopwerkt.nl Na aanmelding ontvangt u de locatie van de bijeenkomst.

Laat meer zien
Back to top button