ConcertEr op uitLokaal nieuwsNieuws

Bij het herfstconcert in de Samenstroom wordt u muzikaal omver geblazen 

WIERINGERWERF – Het is de ‘Muziekvrienden Samenstroom’ weer gelukt. Zij hebben opnieuw een verrassend en spraakmakend optreden voor u in petto. Zondag 12 november komt blazersensemble ‘Septentriones’ het publiek trakteren op een prachtig concert. Dit hebt u nog niet eerder gehoord!

Wie zijn die Septentriones? Dat zijn acht enthousiaste musici die sinds het najaar van 2002 dit blazersensemble vormen. De basisbezetting is een klassiek octet bestaande uit twee hobo’s, twee klarinetten, twee fagotten en twee hoorns. Dit keer uitgebreid met een contrabas. En dat alles samen vormt een vloeiend orkest.

Het repertoire bestaat uit klassieke, romantische en hedendaagse werken. Op het programma van 12 november staat muziek van Beethoven, Jurriaan Andriessen en Edward Elgar. Maar ook o.a. Dvorak. Kortom een gevarieerd aanbod. In de pauze kan iedereen even uitblazen met een hapje en een drankje.

Septentriones is Latijn voor het sterrenbeeld Grote Beer maar ook voor het noorden/noordenwind. Het blaasoctet (wind octet) is opgericht in de sterren- en planetenbuurt in Amsterdam-Noord en de leden komen (bijna) allemaal uit Noord-Holland. Septentriones wordt geleid door Herman Draaisma.

Mis dit unieke concert niet! Zondag 12 november 14.30 uur. Terpstraat 40, Wieringerwerf. Kaarten a € 7,50 via https://muziekvriendensamenstroom.home.blog. Mailen naar muvrisa@gmail.com of bellen naar 0641186391 kan ook. En beslist u pas op ‘t allerlaatste moment? Dan mag u ook gewoon op 12 november bij de Samenstroom kerk komen aanwaaien. Het is immers een herfstconcert. U bent van harte welkom.

 

 

Laat meer zien
Back to top button