Lokaal nieuwsNieuws

Bestuur Hofjes wonen Hollands Kroon op bezoek bij Knarrenhof Zwolle in Aa-hof

Het bestuur van Hofjes Wonen Hollands Kroon bracht een bezoek aan een project in Zwolle. Hieronder het verslag van het bezoek.

‘Een impressie van het hofje zoals dat gebouwd is in Zwolle’ – Foto: Edgar Nooter

WIERINGERWERF – Eind november heeft het bestuur van Hofjes Wonen Hollands Kroon een bezoek gebracht in Zwolle bij het eerste project van Knarrenhof. Er zijn daar 2 hofjes gerealiseerd met elk een eigen binnentuin. Het gaat daar om 48 woningen totaal met daarin 12 sociale huurwoningen verwerkt.

Wij werden bijzonder hartelijk ontvangen in het Hofhuis door een enthousiast aantal dames die in dit project wonen. Er werd een heerlijke lunch geserveerd en wij konden een bezoek brengen in een drietal huizen. Wij kregen daar toelichting van de mensen die daar wonen. Een echtpaar, en 2 alleenstaanden. Alle huizen daar zijn levensloopbestendig gebouwd en 10 meter diep. De grootste is 8.40 breed, dan 7.20 breed en 6.90 breed deze laatste zijn sociale huurwoningen.

Veel ruimte voor eigen wensen
Inpandig kan alles naar eigen inzicht ingedeeld worden. De plek van de keuken, de
slaapkamer(s) en ook de muren. Het toilet en de ruime badkamer beneden worden
standaard geplaatst. Er is een grote hal bij binnenkomst. Boven is een enorme ruimte met veel mogelijkheden zoals een slaapkamer of extra logeerkamer en/of douche met toilet.

Aan de voorkant bij de voordeur is een kleine tuin waar veelal een bankje is neergezet.
Achter met uitzicht op de centrale binnentuin is een vrij groot terras (zie foto) waar
sommige mensen een overkapping hebben geplaatst. Echter het uitgangspunt is: ‘het
nabuurschap moet zichtbaar blijven’; dus alles gaat in overleg met je buren en met elkaar.

Foto: Edgar Nooter

In het Aa-hof staat ook een Hofhuis waar veel soorten activiteiten worden  georganiseerd, verjaardagen of feestjes kunnen daar ook gevierd worden. Echter niets moet; het gaat er om dat je veilig en prettig woont met mensen om je heen waar je op kunt terug vallen mocht dat nodig zijn.

Er staan op een centrale plek gezamenlijke schuurtjes waar bergruimte is en fietsen
neergezet kunnen worden. Met stopcontact. Dan is er nog een aparte opbergruimte waar de grotere attributen staan zoals bijvoorbeeld de grasmaaimachine. Ook zijn er ondergrondse afvalcontainers. Voor de verschillende onderdelen zijn werkgroepjes gevormd; zij hebben ook bepaalde taken waar men zelf voor kan kiezen. Er is
regelmatig overleg met alle bewoners om een en ander goed af te stemmen.

Enthousiast door met de voorbereidingen.
Al met al zijn wij nog enthousiaster terug gekomen dan we heen gingen. Het is niet te zeggen dat bij ons in Wieringerwerf precies hetzelfde gebouwd gaat worden of
dat het een duplicaat zal zijn van Zwolle. Hier gaan wij samen met Knarrenhof en onze
toekomstige bewoners natuurlijk nog goed over praten. Toch kregen wij een goede indruk van de bedoeling en de sfeer die veel trots en samenhang uitstraalde.
Streefdatum is voor ons nog steeds 2023. Wij houden u op de hoogte via
www.demeerpeen.nl en www.knarrenhof.nl onder Hollands Kroon.

Laat meer zien
Back to top button