Lokaal nieuwsNieuws

Beleidsregels arbeidsmigranten opnieuw onder de loep?

HOLLANDS KROON – Als het aan wethouder Theo Meskers ligt worden de in oktober vastgestelde regels rondom arbeidsmigrantenhuisvesting na het zomerreces opnieuw bekeken. In het Noord-Hollands Dagblad gaf de wethouder aan dat het huidige beleid niet werkbaar is. De gemeenteraad zou in oktober teveel zijn afgeweken van het door het college voorgestelde beleid.

‘Wat we toen voorstelden was een goed beleid waarmee de gebruikers tevreden waren en eventuele overlast tot een minimum zou kunnen worden beperkt. Daarvoor hadden we met verschillende stakeholders zoals telers en uitzendbureaus vooraf al veel overleg gevoerd. Maar verschillende belanghebbenden rond enkele toen al bekende locaties hebben de gemeenteraad in oktober op andere gedachten gebracht. En met die aanpassingen in het beleid kunnen we nu niet mee uit de voeten.’ aldus wethouder Theo Meskers tegen het Noord-Hollands Dagblad.

Het speelveld waarop we als gemeente moeten opereren is nu te klein geworden. Grootschalige huisvesting alleen op bedrijventerreinen levert problemen op, bijvoorbeeld vanwege de milieucategorieën bij de omliggende bedrijven en kavels. Wat in de ogen van de gemeenteraad een goed idee is, vindt de provincie onacceptabel en wat voor de provincie wel kan, is voor de gemeenteraad weer een onacceptabel initiatief. En zo halen we het niet om de noodzakelijke arbeidsmigranten fatsoenlijk onderdak te kunnen bieden, concludeert Meskers.

Meskers legt de bal opnieuw bij de gemeenteraad. Meskers zal het voortouw nemen om met alle betrokkenen nog een keer om tafel te gaan en dan met de gemeenteraad in gesprek te gaan om te kijken hoe het probleem opgelost kan worden.

Laat meer zien
Back to top button