Lokaal nieuwsNieuws

Bechsteinvleugel voor Muziekvrienden Samenstroom

Inwijdingsconcert 3 april Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Het leek een droom maar hij staat er toch echt. In de Samenstroomkerk in Wieringerwerf staat een prachtige Bechsteinvleugel. Het bestuur van Stichting Muziekvrienden Samenstroom moet zich nog wel eens in de ogen wrijven om te zien of ze wel wakker zijn. Nou, en of ze wakker waren!

Twee maanden geleden hoorde Edwin Hinfelaar, organist en creatief bestuurslid, dat er in de Zuiderkerk in Enkhuizen een vleugel stond die daar niet meer gebruikt werd. De Muziekvrienden wilden hem graag want met een vleugel kun je de beste musici uitnodigen. De prijs was schappelijk maar altijd nog te hoog voor een Stichting met een lege kas. Toch durfden ze het d.m.v. een lening en sponsoring aan. Het was nog een hele klus om de vleugel te vervoeren maar ook dat is gelukt. En nu staat hij er dus te pronken. De Muziekvrienden bestaan nu twee jaar. Doel van de Stichting is om in de Samenstroomkerk de inwoners van Wieringerwerf en Hollands Kroon te verwennen met allerlei soorten muziek. Een authentiek Engels Ivimey & Cooper orgel werd gehaald en met veel vrijwilligers op het balkon opgebouwd. Precies 1 week voor het begin van de coronapandemie werd het startschot gegeven. Helaas was het, zoals bekend, een valse start. Nu, ruim twee jaar later en met die prachtige Bechstein vleugel kan de geplande muzikale reis echt beginnen.

Wilt u die reis meebeleven?
Op 3 april, 14.30 uur staat er een mooi inwijdingsconcert op het programma. De pianisten Edwin Hinfelaar en Marius van der Kuijl zullen als eersten de Bechsteinvleugel bespelen. Edwin is in West Friesland bij diverse koren en ensembles een geliefd organist/pianist en zanger. Marius is waarschijnlijk nog wel bekend bij de Wieringermeerders. Hij is opgegroeid in Wieringerwerf en heeft vroeger als pianist heel wat noten gekraakt bij o.a. Join’s Meeting, Dreamcoat en Thalia. Hij is verder doorgegroeid in de regio Amersfoort/het Gooi waar hij nu woont. Edwin en Marius worden bijgestaan door zangeres Nienke van den Berg. Zij brengt vooral liederen die inspireren. Met elkaar verzorgen zij een spetterend afwisselend programma.

Bekende werken van Beethoven, Liszt, Chopin, Debussy en andere Franse componisten staan op het programma. Soms vrolijk, andere stevig of mijmerend. Alle facetten van de Bechstein komen aan bod. Nienke zingt liederen van o.a. Mathilde Santing, Stef Bos en Huub Oosterhuis. U bent van harte welkom. Dit concert is gratis. Wel zal er een collectebus staan ter bestrijding van de kosten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button