Lokaal nieuwsNieuws

Basisschool Slootdorp dicht vanwege coronabesmetting bij drie teamleden

SLOOTDORP – Bij drie teamleden van basisschool de Meertuin in Slootdorp is het coronavirus vastgesteld. Op advies van de GGD is de school daarom voorlopig gesloten. Scholieren zullen digitaal onderwijs op afstand krijgen van hun leraren.

Het team gaat tien dagen quarantaine. De school betreurt het dat het virus ‘ondanks aangescherpte maatregelen toch heeft toegeslagen’. “Gisteravond hoorden we dat één teamlid positief was getest op het coronavirus”, zegt bestuurder Paul Moltmaker van Stichting Surplus tegen mediapartner NH Nieuws. “Daarop hebben meer mensen zich laten testen en vandaag kwamen er nog eens twee positieve tests bij, en een aantal anderen wachten nog op de uitslag.”

De leraren hebben vandaag voorbereidingen getroffen om vanaf morgen met afstandsonderwijs te kunnen beginnen. De ouders van de kinderen zijn gisteravond al geïnformeerd. Of de kinderen zelf ook risico hebben gelopen, weet Moltmaker niet. “Kinderen hebben weinig kans om corona te krijgen en als ze het krijgen, hebben ze weinig verschijnselen. Ik weet het niet, maar ga er niet vanuit dat ze risico hebben gelopen.”

Of de school na de quarantaineperiode weer open kan, durft Moltmaker niet te zeggen. “Mochten mensen die nu niets hebben, toch klachten ontwikkelen dan kan het zijn dat we langer binnen moeten blijven. Het is inmiddels wel duidelijk dat het behoorlijk serieus is.”

Laat meer zien
Back to top button