Lokaal nieuwsNieuws

Automobilist zwaargewond na frontale botsing op de Schagerweg

MIDDENMEER – Een automobilist is zondagmiddag zwaargewond geraakt bij een frontale botsing met een vrachtwagen op de Schagerweg (N248) tussen Middenmeer en Kolhorn. De hulpverlening werd gezien de ernst van het ongeval snel opgeschaald. Zo kwamen er naast meerdere brandweerkorpsen onder meer drie ambulances en een traumahelikopter ter plaatse.

Door onbekende oorzaak is één van de voertuigen op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Daardoor botsten de auto en vrachtwagen frontaal op elkaar. De auto kwam tot stilstand in het land aan de andere kant van de sloot. De vrachtwagen belandde deels in een tuin van een boerderij. De bestuurder van de auto moest door de brandweer worden bevrijd. Daarna is het slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het letsel was zodanig ernstig dat de ingevlogen trauma-arts meeging in de ambulance naar het ziekenhuis.

De vrachtwagenchauffeur en zijn bijrijder raakten lichtgewond. Ook zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Zowel de vrachtwagen als de auto raakten beschadigd. De Verkeersongevallenanalyse heeft onderzoek naar de oorzaak van het ongeval gedaan.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button