Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Autocross Winkel zondag op herhaling

Foto: Aangeleverd

WINKEL – Het autocrossgeweld moest afgelopen zondag wegens teveel regenwater worden afgelast. Daarom gaat het autocross circus op herhaling en wel op zondag 23 juni 2019 aan de Hartweg in Winkel. Deze dag vindt vanaf 12.00 uur de crazy-autocross plaats op het circuit tussen de sporthal en de Westfriesedijk in Winkel.

Er wordt door ruim honderd deelnemers gestreden om de Hollands Kroon cup terwijl het
resultaat ook zal meetellen voor het kampioenschap van Noord-Holland 2019. De organisatie heeft wederom een afwisselend programma in diverse klassen in elkaar gezet.
In Winkel zal dit jaar in totaal 7 klassen de strijd worden aangegaan namelijk in de
Verstevigde-, de Standaard-, de Dames – de Super Standaard -, de Rodeo klasse, maar ook de supersnelle Formule 2 klasse terwijl de V-Buggy jeugd klasse wegens enorm succes weer aan de start zal verschijnen.

In de Standaard klasse natuurlijk weer diverse plaatselijke coureurs aan de start welke op deze autocross-zondag – onder het toeziende oog van vrienden en/of familieleden – hun
stuurmanskunst in hun woonplaats Winkel willen tonen. Niet onvermeld mag blijven de damesklasse die dit jaar opnieuw zal starten in Winkel. Van de dames die in de crazy-cross gebeuren hun sporen hebben verdiend wordt veel spektakel verwacht.

Als spectaculaire verrassing gaan wij dit jaar in Winkel weer de zogenaamde FORMULE 2
Stock Car races houden met plaatselijke coryfeeën. Maar dan zijn we er nog niet. Dit jaar ook aan de start de zogenaamde V-Buggy’s. Jonge beginnende coureurs uit laten ten overstaan van hun plaatsgenoten zien dat zij in de toekomst Max Verstappen zullen opvolgen. Wordt het Tijme- of Jitse Groot, Noud- Fin of Wes Koelewijn, Rick Peetoom of toch Thomas Heijn die met de prijzen in Winkel huiswaarts gaat. Bij alle klassen gaat natuurlijk snelheid en veiligheid hand in hand zodat de organisatie ervoor zal zorgdragen dat weer tractors op het circuit aanwezig zijn om de gestrande voertuigen op
veilige wijze naar het rennerskwartier te slepen.

Natuurlijk is ook de vrijwillige Brandweer en de EHBO op het circuit aanwezig om eventueel de nodige hand- en spandiensten te verrichten. U zult begrijpen dat deze autocross met een enorm deelnemersveld met veel plaatselijke favorieten veel spanning en spektakel zal brengen en uw bezoek zeker verdient. Voor alle bezoekers is er het gratis programmablad beschikbaar, met o.a. de gegevens over de deelnemers welke zondag 23 juni in Winkel opnieuw aan de start zullen verschijnen. Het circuit met ruime gratis parkeergelegenheid is gelegen aan de Hartweg (ten oosten van de sporthal nabij de Westfriesedijk) te Winkel.

Laat meer zien
Back to top button