Lokaal nieuwsNieuws

Plannen asielzoekerscentrum in De Oude Beurs in Middenmeer

De Oude Beurs
De Oude Beurs in betere tijden.

MIDDENMEER – Begin dit jaar heeft zich een particulier bij de gemeente gemeld met het plan om het gebouw De Oude Beurs in Middenmeer, dat al jaren leeg staat, grondig te verbouwen en tijdelijk te gebruiken voor de opvang van vluchtelingen. Na de verbouwing, die ongeveer een half jaar duurt, wil het COA het gebouw voor een periode van drie jaar gebruiken als aanvullende opvanglocatie (avo) voor de opvang van ruim 100 vluchtelingen met en zonder vergunning. Na deze periode kan het gebouw worden gebruikt voor andere doeleinden, zoals het huisvesten van arbeidsmigranten.
Het college staat positief tegenover dit initiatief en stelt de gemeenteraad voor om hetzelfde te doen. Een relatief kleine opvanglocatie voor ruim 100 vluchtelingen past goed in het uitgangspunt van het college om een bijdrage te leveren aan het vluchtelingenvraagstuk die past bij het karakter van Hollands Kroon. Wel moet de initiatiefnemer nog de nodige vergunningen bij de gemeente aanvragen, inclusief een eventuele bestemmingswijziging. Het COA sluit uiteindelijk met de exploitant een gebruiksovereenkomst en is – net als bij een azc – volledig verantwoordelijk voor de zorg en begeleiding en de vluchtelingen.

Informatiemarkt voor inwoners van Middenmeer
Om de inwoners van Middenmeer over dit initiatief te informeren, organiseert het COA samen met de initiatiefnemer en de gemeente op dinsdagavond 21 juni een informatiemarkt. Hier wordt informatie gegeven over het plan en de procedure en antwoord gegeven op uw vragen. Het vindt plaats in De Meerbaak in Middenmeer van 19.00 – 20.30 uur. Aanmelden is niet nodig, u kunt op ieder gewenst moment binnenlopen.

Laat meer zien
Back to top button