Lokaal nieuwsNieuws

Asfaltonderhoud N240 nabij Wieringerwerf tussen 22 september en 6 oktober 2023

WIERINGERWERF – WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland werkzaamheden uit op de N240 nabij Wieringerwerf. Het gaat om het deel van de rotonde Schagerweg tot de kruising Dorsmolen. Dit deel krijgt een nieuwe deklaag.

Om de hinder zoveel als mogelijk te beperken wordt er gewerkt in drie fasen. Voor elke fase geldt dat het werkvak afgesloten is voor al het verkeer en dat er een omleidingsroute gevolgd moet worden.

  • Fase 1: vrijdag 22 september, 20.00 uur – maandag 25 september, 05.00 uur
  • Fase 2: vrijdag 29 september, 20.00 uur – maandag 2 oktober, 05.00 uur
  • Fase 3: woensdag 4 oktober, 07.00 uur – vrijdag 6 oktober, 17.00 uur

  Omleidingsroute gemotoriseerd verkeer
  Tijdens de werkzaamheden is in elke fase het werkvak afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer en geldt een omleidingsroute. Voor het (brom)fietsverkeer is er geen hinder.

  Fase 1: de toe- en afrit 13 (A7 Wieringerwerf west) afgesloten

  • Verkeer vanuit Wieringerwerf naar de A7 zuid, Middenmeer, Slootdorp en industrieterrein Robbenplaat (Schelphorst, Westrak, Zuidrak) volgt een omleidingsroute via de N240 Medemblikkerweg, Flevoweg, Cultuurweg. Zie blauwe route.
   Industrieterrein Hoekvaart is in deze periode niet bereikbaar (alleen op dringende afspraak);
  • Verkeer vanuit Slootdorp/industrieterrein naar Wieringerwerf gaat bij Middenmeer de A7 op en pakt afslag 13 Wieringerwerf;
  • Verkeer vanuit Den Oever naar Wieringerwerf en Slootdorp volgt afslag 12 Middenmeer om richting Slootdorp te gaan of om om te draaien en via de A7 terug naar Wieringerwerf (afslag 13) te rijden. Zie paarse route.
   ‘Omleidingsroute fase 1: 22 – 25 september’


   Fase 2: de toe- en afrit 13 (A7 Wieringerwerf oost) en rotonde Terpweg afgesloten

   Verkeer vanuit Wieringerwerf naar de A7 (noord/zuid), Middenmeer, Slootdorp en industrieterrein Robbenplaat (Schelphorst, Westrak, Zuidrak, Hoekvaart) volgt een omleidingsroute via de N240 Medemblikkerweg, Flevoweg, Cultuurweg en andersom. Zie blauwe route.

   ‘Omleidingsroute fase 2: 29 september – 2 oktober’


   Fase 3: Kruispunt N240 Medemblikkerweg – Oosterterpweg afgesloten

   Verkeer vanuit Wieringerwerf Zuid naar de A7 (noord/zuid), Wieringerwerf, Middenmeer, Slootdorp en industrieterrein Robbenplaat (Schelphorst, Westrak, Zuidrak, Hoekvaart) volgt een omleidingsroute via de N240 Medemblikkerweg, Flevoweg, Cultuurweg. Zie blauwe route.

   ‘Omleidingsroute fase 3: 4-6-oktober’

   Busvervoer
   Helaas kunnen wij tijdens onze werkzaamheden geen busvervoer door ons werkvak laten gaan. Dit betekent dat buslijn 135 van Connexxion in fase 1 en 2 en buurtbus 416 in fase 3 hoogstwaarschijnlijk niet of aangepast door Wieringerwerf rijden. Op dit moment is onderstaande de laatste stand van zaken. Indien hier aanpassingen op komen, dan zullen we dat melden op www.waaksaam.com/nieuws/werkzaamheden-n240-wieringerwerf/

   Fase 1:
   Buslijn 135 naar Hoorn rijdt niet door Wieringerwerf, maar blijft op de A7. Dit betekent dat in dit weekend de enige opstapplaats naar Hoorn bushalte Wieringerwerf Motel langs de A7 is.

   Fase 2:
   Buslijn 135 naar Hoorn en naar Den Oever rijdt niet door Wieringerwerf, maar blijft op de A7. Dit betekent dat in dit weekend de enige opstapplaatsen naar Hoorn en Den Oever bushalte Wieringerwerf Motel langs de A7 is. Klik hier voor de opstapplaatsen.

   Fase 3
   Buurtbus 416 rijdt in deze periode hoogstwaarschijnlijk niet.

   Mogelijke hinder in de avond en nacht
   Om de werkzaamheden zo snel mogelijk gereed te hebben, en het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, werken wij dit weekend ook in de avond en de nacht. Dit betekent dat er mogelijk enige geluidshinder kan ontstaan. Dit vinden wij vervelend, maar hopen op uw begrip.

   Heeft u vragen over dit bericht?
   Bel gratis met het servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 0200600 of stuur een email naar servicepunt@noord-holland.nl

Laat meer zien
Back to top button