Agrarisch nieuwsBedrijvennieuwsLokaal nieuwsNieuws

Annemarie Hotting: AB Vakwerk heeft veel te bieden

MIDDENMEER – Annemarie Hotting: sectorspecialist agri bij AB Vakwerk. Vanuit de vestiging in Middenmeer bezoekt zij bedrijven om onder de aandacht te brengen waar AB Vakwerk bv goed in is: agrarische dienstverlening op alle vlakken. Alvast een korte kennismaking.

Annemarie(23) vertelt: “Ik ben opgegroeid aan de Wierweg. Mijn vader heeft met twee van mijn broers, akkerbouwbedrijf Hotting Agro. Zelf had ik eerst geen ambitie, om iets te gaan doen in de agrarische sector. Na de middelbare school ben ik naar Rotterdam verhuisd voor een makelaarstudie. Toen ik begon te twijfelen, heb ik een pauze ingelast en ben ik aan het werk gegaan in de energie- en telefoniesector. Later ben ik naar Brielle verhuisd. Maar met twee keer per dag een uur reistijd met de trein en metro, ging de aardigheid er wel af. Terug naar mijn roots, naar de Wieringermeer was vanaf dat moment nog het enige wat ik wilde. Bij AB Vakwerk heb ik nu een enorm leuke baan. Graag wil ik alle diensten onder de aandacht brengen, maar ik vind het ook belangrijk, dat wij meer jonge mensen binnenhalen.”

Annemarie vervolgt: “Omdat mijn vader ook voor AB Vakwerk heeft gewerkt, kende ik het bedrijf. Zelf dacht ik, dat AB Vakwerk alleen bedrijfsverzorging deed bij zieke boeren. Maar AB Vakwerk doet echt veel meer. Buiten de vervanging bij ziekte doen wij bijvoorbeeld aardappelselectie, tulpenselectie, drachtscannen, mollen vangen en plaagdierbeheersing. Graag wil ik de uitgebreide dienstverlening onder de aandacht brengen door veel bedrijven te bezoeken.”

“Er rijden dagelijks massa’s mensen over de Schagerweg. Ook fietsen er twee keer per dag veel jongeren langs ons pand zonder enig idee te hebben, wat hier gebeurt. Daar wil ik graag verandering in brengen. Veel jongeren in de Wieringermeer hebben een agrarische interesse of achtergrond. Wij kunnen hen ontzettend veel bieden: van een opleiding tot een baan.”

“Voor jongeren die in de toekomst thuis aan het werk gaan, valt hier veel te halen. Het is ontzettend leerzaam om ook bij een ander bedrijf in de keuken te kijken. Zij kunnen zich – eventueel vanuit de maatschap – verhuren aan AB Vakwerk, ook parttime of voor een aantal maanden per jaar. Maar iedereen die hier graag wil werken, bieden wij een vaste baan met goede arbeidsvoorwaarden. En als dat nodig is, inclusief bedrijfsauto. Ook mensen zonder ervaring zijn welkom, want wij leiden ze zelf op.”

“AB Vakwerk timmert aan de weg met het aanbieden van opleidingen. Mensen die op zoek zijn naar ander werk, bieden wij vanuit onze AB Vakschool omscholing en een baan tot agrarisch specialist of medewerker in de GWW aan. Vanaf komend schooljaar organiseren wij samen met het Clusius College een BBL-traject melkveehouderij MBO-2. Maar ook via onze eigen opleider ATO Bedrijfstrainingen organiseren wij allerlei laagdrempelige trainingen voor mensen op de werkvloer.”

Open dag
“Zaterdag 26 maart is er een open dag bij AB Vakwerk. Tussen 10.00 en 15.00 uur kan iedereen zien wat wij in huis hebben. Daarbij brengen wij ook graag onze vacatures onder de aandacht.”

Laat meer zien
Back to top button