GeschiedenisLokaal nieuwsNieuws

Anita Blijdorp schrijft boek over wapen- en voedseltransporten

WIERINGERMEER – Op 11 juli 1945 is er een verslag gemaakt van de wapen- en voedseltransporten in West-Friesland en de Wieringermeer. Dit verslag is door Anita Blijdorp verder aangevuld met niet eerder gepubliceerde notities, foto’s, kaarten, persoonsbewijzen en anekdotes. Het resultaat is een nauwgezet verslag over de ontvangst, afvoer, opslag en distributie van wapens en voedsel vanuit deze regio. Een enorme logistieke operatie waarbij honderden mannen en vrouwen hebben meegewerkt, waaronder onderduikers en bewoners van de Wieringermeer. Het boek werd mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Stichting Leven in vrijheid en Historisch Genootschap Wieringermeer.

Op 8 april was Anita Blijdorp te gast in het programma Lunchroom bij mediapartner NH Radio. Beluister het gesprek met Anita Blijdorp over haar boek over wapen- en voedseltransporten in West-Friesland en de Wieringermeer hieronder.


Het boek is voor € 15,00 verkrijgbaar bij De Bewuste Drogist in Middenmeer en Totaalmarkt John Elfring in Slootdorp. En het is ook te bestellen via anitablijdorp@gmail.com (verzending per post)

Laat meer zien
Back to top button